131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

‘AZERBAYCAN KARABAĞ HATIRA ORMANI’ KURULDU

23 Kasım 2021, Salı 06:34

     


SOCAR Türkiye, Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerin hatırasını ölümsüzleştirmek üzere Aliağa’da ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. 20 bin ağaçlık hatıra ormanının fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki olan SOCAR Türkiye, 30 yıldır işgal altında olan Karabağ’ın 8 Kasım 2020’de yeniden Azerbaycan topraklarına katılması zaferini ölümsüzleştirmek ve 44 gün süren mücadelede şehit olanların anısını yaşatmak üzere ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde kurulan hatıra ormanı için fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Karabağ Zaferi ve şehitleri anıldı

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov’un ev sahipliğinde ve SOCAR Türkiye çalışanlarından oluşan SOCAR Gönüllüleri’nin de katılımıyla gerçekleşen törene, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince katıldı. Samurlu Mevkii’nde bulunan 55 dönümlük alana dikilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne 20 bin adet kızılçam ve sedir ağacı fidanı bağışlanırken, törene katılan konuklar sembolik olarak fidan dikimi gerçekleştirerek, Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerini andı.

Zaur Gahramanov: “Zaferi ve şehitlerimizin hatırasını ölümsüzleştirmek için kurduk”

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, törende yaptığı konuşmada Karabağ Zaferi’ni iki devlet tek millet ülküsüyle kutladıklarını belirterek: “SOCAR Türkiye olarak Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanımızı, bu zaferi ve şehitlerimizin hatırasını ölümsüzleştirmek için kurduk. İki kardeş ülke olarak, Karabağ’ı yeniden Azerbaycan toprağı yapan ve bize büyük bir zafer armağan eden aziz şehitlerimizi birlikte anmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Zafer Derince: “20 bin adet fidan dikilecek”

Gahramanov’un ardından söz alan İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, “2019’un 11 Kasım’ında ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla Türkiye’de Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bu bağlamda geçtiğimiz 11 Kasım’da da Türkiye’de her yerde dikim törenleri yaptık. Ancak kardeş Azerbaycan’ın yanında olmak ve Karabağ Şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla böyle bir ağaçlandırma tertip edildi. Biz de bu çalışmaya elimizden gelen bütün desteği yapacağımızı söyledik. Bu bağlamda SOCAR firması tarafından buraya 20 bin adet fidan dikilecek. Dikilecek fidanlarımızın Azerbaycanımıza ve Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ” Dedi.

Serkan Acar: “Bağımsızlığımız daim olsun”

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince’nin ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Acar, “Bu etkinliğin Aliağa’da gerçekleşmesine vesile olan Orman Müdürümüze, Orman İşletme Şefliğimize ve SOCAR yönetimine çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, dost ve kardeş Azerbaycan halkımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Hatıra ormanımız hayırlı olsun. Bağımsızlığımız daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Ömer Karaman: “Bu orman büyük bir destanın sembolü”

Törende son konuşmayı Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman gerçekleştirdi. Karaman, “ Bugün gerçekten anlamlı bir gün. 44 günlük bir mücadelenin ki sadece Azerbaycan değil Türk Halkı’nın da gece gündüz uyumayıp dualarıyla kazanılan bu zaferin taçlandırmasına yönelik birçok programlar yapıldı. Burada 20 bin ağaç dikiliyor. Fakat bu orman büyük bir destanın da sembolü aynı zamanda. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ormansız vatan, vatan değildir’. Her geçen gün ağacımızı, yeşilimizi, havamızı ve doğamızı koruyoruz. Orman hayattır.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler