131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ÖMER ERTÜRK: “İSTİHDAMI ARTTIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”

23 Aralık 2021, Perşembe 06:43

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eğitim protokolü imzaladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Meslek sahibi olmayan gençlerimizi meslek sahibi yapıp, Aliağa’daki istihdamı arttırmak öncelikli hedefimiz” dedi.

ALTO, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte bir eğitim protokolü imzaladığını duyurdu. Konuyla alakalı açıklamada bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla projenin detaylarını paylaştı. Düzenlenen toplantıya ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, ALTO Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Erdem ve basın mensupları katılım gösterdi.

“Nitelikli insan ihtiyacımız çok fazla”

Konuyla ilgili ilk olarak ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk söz aldı. Ertürk, “Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapmış olduğumuz protokolün içeriğini sizler aracılıyla duyurmak için toplandık. Amacımız bölgedeki sanayiye, ticarete ve ekonomiye katkı koymak. Bu çerçevede oda olarak, mesleki eğitimin yetersizliği ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Mesleki yeterlilikle alakalı kurslarımızın devam etmesinin yanında sahada meslek sahibi olmayan gençlerimizi nasıl meslek sahibi edindirebiliriz diye düşünüyoruz. Bu çerçevede de Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladık. İlk yola çıkışımız makine bakım üzerine olacak. Makine bakım üzerine kurslar açacağız. Tabii ki sahadan bir talep gelirse ancak bu projeye yer verebiliriz. Gençlerimiz böyle bir alana ilgi duyacaklar mı tabii ki bu kısmını bilmiyoruz. Birlikte göreceğiz. Sizlerin aracılığıyla bu talebi arttırabiliriz. Makine bakımın arkasından da diğer branşlarda eğitimlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Bu anlamda meslek sahibi olmayan gençlerimizi meslek sahibi yapıp, firmalarımızın taşıma kapasitelerini düşürüp Aliağa’daki istihdamı arttırmak öncelikli hedefimiz. Taşımalı çalışma sisteminde insanlar yolda bir iki saatini geçiriyor. Bu da verimsiz bir çalışma şeklini beraberinde getiriyor. Yani buradaki gençlerimizin eğitimini, istihdamını buradan sağlarsak daha verimli bir çalışma sistemini hayata geçirmiş oluruz. Bu da fabrikalarımıza faydalı olur. Gençlerimiz beden gücüyle ilgili işlerde çalışmayı hiç istemiyor. İnşaat ustası yetişmiyor. Kaporta ve motor için usta yetişmiyor. Nitelikli insan ihtiyacımız çok fazla fakat bunun yanında vasıfsız elemana da ihtiyacımız var. Bu proje firmalarımızın ihtiyacına cevap verirken sahadaki işsizliğe de çözüm olacağı kanaatindeyim.” Dedi.

“Eğitimin bedelini oda olarak biz karşılayacağız”

Başkan Ömer Ertürk’ün ardından Meclis Başkanı Adnan Saka söz aldı. Saka, “Bu projenin amacı mesleki yeterlilik belgesi almak için imtihana girmek isteyen kişilerin en azından imtihan öncesinde bir eğitime tabii tutularak o sınavı verimli bir şekilde geçmesini sağmaktır. Bu eğitimin bedelini oda olarak biz karşılayacağız. Bu şekilde bu insanların sertifikaya sahip olması sağlanacak. Başka yerlerde bu tür programlar mesleki değişim programı olarak adlandırılıyor. Organize sanayi bölgemizde çoğu fabrika Bergama tarafından işçi taşıyor. Aileler çocuklarını çırak olarak sanayiye göndermek istemiyor. Çocuk mutlu olmuyor. İşe gelmek istemiyor. Bunun bir çalışması yapılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili ailelerle görüşmek lazım. Bu tür çalışmalar yapılmazsa firmalar işçi bulmakta, gençler de iş bulmakta zorlanır.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Ertürk ve Saka gazetecilerin sorularını yanıtladı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler