131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

GEMİ SÖKÜM İŞÇİLERİ EYLEMLERİNİ SONLANDIRDI

24 Şubat 2022, Perşembe 06:06

     


Düşük ücret ve çalışma koşullarına karşı geçtiğimiz haftadan bu yana eylemde olan gemi söküm işçileri, taleplerinin bir kısmının karşılanması üzerine eylemlerini sonlandırdıklarını açıkladı.

Aliağa’daki gemi söküm işçileri, düşük ücret ve ağır çalışma koşulları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta başlattıkları iş bırakma eylemlerini sonlandırdı. İşe dönüş kararı aldıklarını, bir takım kazanımlar elde ettiklerini belirterek eylemlerine ara verdiklerini söyleyen işçiler örgütlenmenin önemini vurguladı. İşçiler sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada, “Yanımıza gelip bizi bir yerlere yamamaya çalışan sarı sendikacıları, bizden oy almak için peşimizden koşan ancak hiçbir desteğini görmediğimiz, patronlara bağlı siyasi partileri tarihin sayfasına not ettik” dedi.

“Üreten biziz, yönetende biz olacağız”

Direnişlerinin henüz tam olarak bitmediği ifade edilen açıklamanın devamında; “Yevmiyelerimizin yükseltilmesini sağladık. Sigorta primlerimiz tam ve maaşlarımızın hepsinin bankaya yatırılmasını sağladık. Gemi söküm işçileri üzerindeki ölü toprağını attı. Birleşerek yan yana gelebileceğini öğrendi. Tüm Türkiye gemi söküm işçisinin çalıştığı zorlu koşulları gördü. Patronlara gücümüzü gösterdik. Üreten biziz, yönetende biz olacağız” denildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler