131019098
19 Mart 2024, Salı

EMNİYET VATANDAŞLARI UYARDI

24 Mart 2020, Salı 06:47

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, ülkemizi de etkisi altına alan Korona Virüs salgını ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan uyarıda yasaklara uymayan kişilere, 3 bin 150 TL idari para cezası ve 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası uygulanacağı belirtildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, ülkemiz ve dünya genelinde salgın halinde yayılmaya devam eden Korona Virüsü salgını ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından, ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığı ve yasaklandığı belirtildi.

153 numaralı telefonla irtibata geçilebilecek

Ayrıca 65 yaş üstünde olup da, kendisi ile ilgilenecek kimsesi bulunmayanlar ile ilgili olarak, Aliağa Belediye Başkanlığı’nın 153 numaralı telefonu ile irtibata geçilebileceği belirtildi. Yapılan açıklamada 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar ile ilgili olarak evlerde yapılacak ziyaretlerin, zaruri durumlar haricinde, mümkün mertebe yapılmaması önemle vurgulandı. Ayrıca 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlardan, il dışına çıkması gerekenlerin, durumlarının, VEFA merkezlerince incelenerek, gerekli izinlerin verilebilmesi amacıyla, gün içerisinde mesai saatleri dahilinde Aliağa Polis Merkezi Amirliği’ne yakınları tarafından, kendisi ile ilgilenecek kimsesi olmayanların 616 20 20 numaralı telefonu arayarak, görevli talep ederek resmi müracaatta bulunmaları gerektiği belirtildi. Gerekli izinlerin alınmasından sonra yapılacak seyahatlerde de hijyen kurallarına uygun yani maske ve eldivenle hareket edilmesinin zorunlu olduğu bildirildi.

Yasaklara uymayanlara ceza verilecek

Yapılan açıklamanın son kısmında, “Bu kapsamda alınan tüm emniyet tedbirleri, vatandaşlarımızın sağlıkları ve ülkemizdeki hastalığın yayılma hızının azalmasına yönelik tedbirler sonucun da, en kısa sürede bertaraf edilmesine yöneliktir. 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar ile genelgeler doğrultusunda, kapatılmasına ve faaliyet şartlarına uymayan işyerleri ve benzeri ilgilileri hakkında, 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca Türk Ceza Kanunun ilgili maddesi gereği 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmak üzere Adli işlem yapılacağının bilinmesi ilanen duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler