131019098
26 Nisan 2024, Cuma

23 NİSAN COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI

24 Nisan 2019, Çarşamba 06:20

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. Aliağa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi programla başlayan kutlama, Aliağalı çocuklara bayram coşkusunu doyasıya yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aliağa’da tüm coşkusuyla kutlandı. Bayram coşkusu Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen resmi kutlama programıyla başladı. Programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve partilileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Bayramı’ndaki tören son buldu.

“Sevinç ve coşkuyla kutluyoruz”

Kutlama programı Petrokimya İlkokulu-Ortaokulu Bahçesi’nde devam etti. Okulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan kürsüye davet edildi. Bayhan, “ Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Program etkinliklerle devam etti

Erdal Bayhan’ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un kutlama mesajı okundu. Program, Resim, Şiir, Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Şiir yarışması birincisinin şiirini okuması ile devam eden program, Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Merkezi Öğrencilerinin ritim dinletisinin izleyenlere sunulmasıyla devam etti. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla ülkemize gelen Ukrayna Halk Dansları Topluluğu’nun kurguladığı gösteri çocuk dansçılar tarafından sergilendi. Gösterinin ardından Petro Kimya Ortaokulu Halk Oyunları Gösterisi öğrenciler tarafından oynandı. Kompozisyon Yarışması Birincisinin eserini okuması ile devam eden program, Petkim İlkokulu halk oyunları gösterisi ve TED Aliağa Koleji Müzik Dinletisi ile devam etti. Kutlama programı Helvacı Ortaokulu Halk Oyunları Gösterisi ile son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler