131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

100. YIL COŞKUSU BALKONLARDA YAŞANDI

24 Nisan 2020, Cuma 07:13

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da Koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlandı. Bayram nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, sevgili gençler, hayalleriniz sonsuz, mutlu ve sağlıklı geçireceğiniz uzun yıllarınız olsun” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı Aliağa’da Koronavirüs tedbirleri dikkate alınarak kutlandı. Kısıtlı katılımla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve partililer katılım gösterdi. Aliağalı vatandaşlar ve çocuklar tüm yurtta olduğu gibi hep birlikte balkonlarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Evlerin balkonları bayraklar ve balonlarla süslendi. Kutlamalar belediye anonslarından verilen 23 Nisan şarkıları ile devam etti.

“Mutlu ve sağlıklı geçireceğiniz uzun yıllarınız olsun”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda çocukların bayramını kutlayan Bayhan, “23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kahraman, cesur, vatanperver Anadolu İnsanı'nın yüreklere sığmayan azim ve kararlılığı ile yükselen ses; tüm dünyaya yüce bir milletin yıllar süren savaşlara karşı direnişi ile ulusal egemenliğinin sembolü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıldönümü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku, sevinç ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl meydanlarda coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl Covid19 (koronavirüs) tedbirleri kapsamında evlerimizden kutladık. Bayram sabahı saat tam 09.30'da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk çocuklarla TRT EBA TV ekranlarında buluştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu her eve taşımak için yapılacak özel yayın TRT EBA TV'de yayınlandı. Topluma yön verecek olan siz; aydınlık yarınlarımız olacak çocuklarımızı yeniden okul sıralarında heyecanla bekliyoruz. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, sevgili gençler, hayalleriniz sonsuz, mutlu ve sağlıklı geçireceğiniz uzun yıllarınız olsun; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler