131019098
19 Nisan 2024, Cuma

23 NİSAN YARIŞMASI SONUÇLANDI

24 Nisan 2020, Cuma 07:00

     


Aliağa Belediyesi’nin, TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılına özel olarak düzenlediği ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girerek ödül kazanan öğrenciler belli oldu.

Aliağa Belediyesi ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ve eğitimlerine evlerinden devam etmek zorunda kalan öğrenciler için birlikte düzenlediği ödüllü yarışmalara çocuklar online olarak e-posta ile başvurdu. 23 Nisan’ın coşkusunu düzenlenen yarışmalarla günler öncesinden yaşamaya başlayan çocuklar, tüm hünerlerini bu yarışmada sergileme imkanı buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100.Yılı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına; ilkokul 1,2,3 ve 4.sınıf öğrencileri resim, ortaokul 5 ve 6.sınıf öğrencileri şiir, 7 ve 8.sınıf öğrencileri ise kompozisyon dallarında katılım gösterdi.

Dereceye giren öğrenciler belli oldu

Yeteneklerini resim dalında sergileyen öğrencilerden; ilkokul 1.ve 2.sınıflar arasında TOKİ İlkokulu’ndan Masal Bilge Karakaş birinci, Atatürk İlkokulu’ndan Yiğit Okan Oyucu ikinci, Sınav Koleji İlkokulu’ndan Duru Aktaş üçüncü, Petkim İlkokulu’ndan Simay Gündüz jüri özel ödülünün sahibi olurken, 3.ve 4.sınıflar arasında; Cumhuriyet İlkokulu’ndan Yekta Burak Bulut birinci, TOKİ İlkokulu’ndan Elif Eylül Örs ikinci, Atatürk İlkokulu’ndan Sedef Tezcan üçüncü, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Duru Ada Karakaş jüri özel ödülünün sahibi oldu. Düzenlenen yarışmada şiir dalında yarışan 5.ve 6.sınıf öğrencileri arasından; Petrokimya Ortaokulu’ndan Oğuzalp Okkay birinci, TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’ndan Eylül Hande Bölük İkinci, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu’ndan Azra Kavin Bilgin üçüncü olurken Sınav Koleji’nden Gökçe Sarıoğlu jüri özel ödülünü aldı. Yarışmaya kompozisyonları ile katılan 7.ve 8.sınıf öğrencilerinden; Gazi Ortaokulu’ndan Ravza Yağmur Polat birinci, Atatürk Ortaokulu’ndan Sudenaz Güzel ikinci, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu’ndan İlknur Avcı üçüncü, Mehmet Saka Ortaokulu’ndan Bedirhan Gümüş ise jüri özel ödünü almaya hak kazandı. Jüri ekibinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren öğrencilerden her kategorinin birincileri dizüstü bilgisayar, ikincileri tablet, üçüncüleri akıllı saat ile ödüllendirilecek. Aliağa Belediyesi ayrıca, yarışmaya katılan tüm öğrencileri de sürpriz hediyelerle ödüllendirecek. Aliağa Kaymakamlığı tarafından belirlenen öğretmenlerden oluşan jüri ekibi ise şu isimlerden oluştu: “Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde Mehmet Çelik, Şehit Gökhan Anadolu Lisesi’nden Yalçın Türkoğlu, Mehmet Saka Ortaokulu’ndan Evrim Erkol Kerimoğlu, Aliağa Sınav Koleji’nden Kadriye Berin Doğu, Gazi Ortaokulu’ndan Jale Fahire Karataş, Fatih Ortaokulu’ndan Özlem Arcak, TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’ndan Banu Kıroğlu, Helvacı Ortaokulu’ndan Eşref Çakmak, Atatürk Ortaokulu’ndan ise Bedia Karaman”

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler