131019098
28 Nisan 2024, Pazar

101.YIL COŞKUSU

24 Nisan 2021, Cumartesi 06:56

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm coşkusuyla Aliağa’da kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, STK’ların ilçe temsilcileri ve sınırlı sayıda vatandaş katılım gösterdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Aliağa’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Ardından Cumhuriyet İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Beril Uçak tarafından Egemenlik Bayramı şiiri okundu.

“Türk Milleti kaderini kendisi çizmiştir”

Şiir okunmasının ardından programı hazırlayan TED Koleji öğretmenlerinden Nursel Kırlı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kırlı konuşmasında, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Türk Milleti’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kaderinin yönünü değiştirdiği egemenliğin halka verildiği tarihtir. Türk Milleti kaderini kendisi çizmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonunda yurdunu işgal eden düşmanlara karşı emsali görülmemiş gözü peklik ve cesaretle savaşmış yurdunu savunmuştur. Çanakkale de destan yazan milletimiz Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış bu savaşı İnönü Zaferleri, Sakarya Savaşı ve Büyük Taarruz ile taçlandırmış ve tam bağımsızlığa kavuşturmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk Milleti’nin karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu biliyorlardı. Bu nedenle daha Kurtuluş Savaşı sona ermeden yeni devletin temellerini oluşturacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtı ve egemenliği milletin iradesine verdi. Atamızın ilke ve inkılaplarına uymak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin en önemli görevidir. 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada bayramı çocuklara armağan eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Hayatımıza renk katan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, hayatları boyunca Atatürk’ün izinde geleceği güvenle bakmalarını temenni ediyorum.”dedi.

Atatürk Anıtına çelenk ve çiçek sundular

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Atatürk Anıtı’na çiçeklerini bıraktı. Sonrasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi hazırladıkları çelengi Atatürk Anıtı’na sundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin son bulmasının ardından Aliağa Belediyesi’nin Gezici Bando Ekibi Aliağa sokaklarını dolaşarak evlerindeki çocuklara bayram sevincini yaşattı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler