131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ÖĞRENCİLERDEN 'TOHUMUMUZU KENDİMİZ ÜRETİYORUZ' PROJESİ

24 Mayıs 2021, Pazartesi 06:19

     


Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri 'Tohumumuzu Kendimiz Üretiyoruz' projeleri çerçevesinde memleketlerindeki çiftçilere bilgilendirici broşürler, kitapçıklar ve tohum paketleri dağıttılar.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Mustafa Erikçi, Hilal Sert ve İsmail Türkyılmaz, 'Tohumumuzu Kendimiz Üretiyoruz' projeleri kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiler. Öğrenciler, yerli tohum üretiminin faydalarını araştırarak oluşturdukları bilgilendirici broşürler, kitapçıklar ve tohum paketlerini memleketlerindeki çiftçilere dağıttılar. Belirledikleri çiftçilere ziyaretler yapan öğrenciler yerli tohumun önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Çiftçiler, projeyi yürüten üniversiteli gençleri bahçelerinde misafir ettiler. Aktardıkları bilgiler ve tohum paketleri için öğrencilere teşekkür ettiler.

Amaç yerli tohum üretiminin faydalarını anlatmak

'Tohumumuzu Kendimiz Üretiyoruz' projesi hakkında bilgiler veren Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Mustafa Erikçi, “Projeyi hayata geçiren arkadaşlarımızla birlikte, İzmir’in Çoraklar köyü, Afyon’un Salar Köyü ve Bilecik Aşağıköy’de çalışmalarda bulunduk. Kampanyamızın amacı, yaşadığımız köylerdeki çiftçileri yerli tohum üretiminin faydaları hakkında bilgilendirmek ve yerli tohum kullanmaya teşvik etmekti. Bu kapsamda 3 arkadaş, köylerimizde belirlediğimiz çiftçilere ziyaretler yaptık. Onları konu hakkında bilgilendirip broşür, kitapçık ve tohum paketleri verdik. 3 arkadaş projenin başından sonuna kadar sürekli iletişim halinde olduk ve üreticilerimiz için son derece faydalı olacağına inandığımız çalışmamızı tamamladık” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler