131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

Hotar, “Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi teslim aşamasına geldi”

24 Haziran 2022, Cuma 07:05

     


Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hotar, hastane inşaatının çok hızlı ilerlediğini ve teslim edilme aşamasına geldiğini belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, basın mensupları ile bir araya gelerek 4 yılını anlattı. Hotar, açıklamasında Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi hakkında da bilgi verdi. Hotar, “Devretme süreci başlattık. Biz daha devralmadık. Bağışlarla çok çabuk yol alabiliriz. Aslında bütçemiz, imkanlarımız var. Ancak bunu kullanmak ciddi bir zaman ve prosedür gerektiriyor. Biz bağış sistemini hızlandırarak orayı daha hızlı bitirmek istiyoruz. Teslim aldıktan sonra 1 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Orada ciddi kurumlar var. Zaten bu hastane de ağırlıklı olarak o bölgelere hizmet edecek” dedi.

“Önce ince işi yapılacak, ardından cihazlar alınacak”

Hastanenin, tüm Türkiye’nin hatta dünyanın da pilot uygulaması olabilecek bir kapasiteye sahip olacağını vurgulayan Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bağış almadığımız zaman bile 1-1,5 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Biz hastaneyi yapmaya başladığımızda ‘Niye bitmiyor?’ diyenler ‘Niye yapıyorsunuz?’ diyenlerdi. Çok hızlı ilerliyor, teslim edilme aşamasına geldi. Önce ince işi yapılacak, ardından cihazlar alınacak. Kadrolar istenecek ve hızlıca devreye alınacak” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler