131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

PETROL İŞ’TE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANDI

24 Temmuz 2019, Çarşamba 07:00

     


Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde temsilciler kurulu toplandı. Toplantının ardından Başkan Ahmet Oktay temsilciler kurulu adına bir sonuç bildirgesi yayımladı. Bildirgede TÜPRAŞ’ın TİS süreci ve sendikanın örgütlü olduğu işyerlerindeki sorunlarının tartışıldığı belirtildi.

Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde temsilciler kurulu toplandı. Toplantının ardından Başkan Ahmet Oktay temsilciler kurulu adına bir sonuç bildirgesi yayımladı. Bildirgede TÜPRAŞ’ın TİS süreci ve sendikanın örgütlü olduğu işyerlerindeki sorunlarının tartışıldığı belirtildi. Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, “19.07.2019 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz onuncu dönem altıncı temsilciler kurulumuzda başta Yüksek Hakem Kurulunda bağıtlanan Tüpraş toplu iş sözleşmesi olmak üzere Petkim, Star Rafinerisi, Ravago, Saybolt ve Airliquide iş yerlerimizdeki sorunlar tartışılmıştır. Bilindiği üzere grev yasağı kapsamında olan TÜPRAŞ iş yerimizin devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci yasal sürecin tamamlanması ile Yüksek Hakem Kurulu (YHK) bağıtlanmıştır. YHK TÜPRAŞ sözleşme karar tutanağının içeriği işçinin kazanımını ortadan kaldıran tarihsel bir belge niteliğindedir.” İfadelerini kullandı.

“Ayrışmak kaybettirir, birleşmek kazandırır”

Başkan Oktay, YHK kararları ile işçi kazanımlarını ortadan kaldırdığını belirterek, “ YHK anayasanın kendisine verdiği yetkileri maalesef işçi sınıfının kazanımlarını ortadan kaldırmaktan yana kullanmıştır. Son TÜPRAŞ sözleşmesinde YHK ücretleri enflasyonun altında vererek, kendi içtihatlarının dışında karar vermiştir. Ayrıca toplu iş sözleşmesinde bulunan idari maddelerimiz işverenin teklifi olmasına rağmen kaldırılmış ya da değiştirilmiştir. Bu durum çalışanların aleyhine son derece eşitsiz, insani ve hukuki olmayan hak gaspı meydana getirmiştir. YHK kararları yargıya taşınamaması sebebi ile sendikalar ve çalışanlar verilen hukuksuz kararlara mahkûm edilmiştir. Adil, hukuki ve insani olmayan bu yasaların değişmesi, grev yasağının ortadan kaldırılması için tüm sendikalara ve Konferasyonlara büyük görevler düşmektedir. YHK bağıtlanan TÜPRAŞ sözleşmesinde yaşanan tüm eksiklikleri başta Petrol-iş Genel Merkezimiz ve Şubelerimizle birlikte değerlendirip, önümüzdeki dönem TÜPRAŞ iş yerinde işçiye rağmen bu sürecin yönetilemeyeceğini göstererek bir planlamanın yapılması gerekmektedir. Önümüzdeki süreç yeni kazanımlar elde etme, kayıpları telafi etme ve birlikte hareket etme günüdür. Ayrışmak kaybettirir, birleşmek kazandırır.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler