131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖRNEK KENT YAŞAM PARKI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

24 Temmuz 2021, Cumartesi 06:10

     


Yeni Mahalle Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmalar sürüyor. Projenin kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Aliağa Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsamında yer alan Yeni Mahalle Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmalar sürüyor. Mayıs ayında duyurulan yaşam parkının kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor. Toplam 14 bin metrekare alan üzerinde tasarlanan Örnek Kent Yaşam Parkı projesinin 5.600 metrekaresi yeşil alan olarak planlanıyor. Proje kapsamında iki ayrı noktada dış mekân fitness grupları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2.500 metrekarelik meydanda 13 kamelya, özel tasarım banklar ile pergolalar yer alıyor. Projede trafik akışını rahatlatmak amacıyla 67 araçlık otopark bulunuyor. Proje alanına dikilecek 385 adet ağaç ile farklı peyzaj gruplarıyla yemyeşil bir görünüm oluşturulacak.

Zengin: “Proje alanının büyük bir kısmı yemyeşil bir görünüme kavuşacak”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş Şirketi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmaları tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Proje alanını çevreleyen kaldırım tamamlandı. Baskı beton çalışması sürüyor. Çocuk oyun alanları ile fitness gruplarının montajlanacağı alanlar da tamamlandı. Bisiklet yolunun yapılacağı yerler için hazırlıklar yapıyoruz. Proje alanının büyük bir kısmı Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın doğaya ve çevreye verdiği önem çerçevesinde planlanarak yemyeşil bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler