EGELİ BALIKÇILAR HAZIRLIKLARINI KOVİD 19 TEDBİRLERİYLE SÜRDÜRÜYOR
24 Ağustos 2020, Pazartesi 06:42| Tweet |
Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Ege'de balıkçılar, 1 Eylül'de açılacak sezon öncesi hazırlıklarını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle sürdürüyor.
Salgın nedeniyle geçen yıl sezonu 15 Nisan'da değil martın son haftasında kapatan balıkçılar, yeni sezona hazırlanıyor. Ege'nin en büyük balıkçı barınaklarından biri olan Güzelbahçe'de ağlarını tamir eden balıkçılar, teknelere son bakımları yapıyor.
"Denizlerden güzel haberler geliyor"
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizlerin 6 ay boyunca nadasta kaldığını belirtti. Yeni sezon hazırlıklarının tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de sürdüğünü belirten Çakan, "Denizlerden çok güzel haberler geliyor. Karadeniz'de palamut ve hamsi gözüküyor. Ege zaten zengin bir mera. Bu sene de balığa doyacağız." dedi. Her sene yapılan hazırlıklara bu yıl Kovid-19 tedbirlerinin de eklendiğine dikkati çeken Çakan, şunları söyledi: "Bu sene balıkçı gemilerimizin hepsinde şartlar değişti. Daha hijyenik ortam hazırladık. Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ava çıkacak arkadaşlara test uygulanmasına yönelik çalışma yapılacak. Zaten denize açıldıktan sonra korunaklı ve hijyenik bir ortam balıkçılarımızı bekliyor olacak." Su Ürünleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle yasa dışı avcılığın önünün önemli ölçüde kesildiğini de ifade eden Çakan, denizlerde sürdürebilir bir balıkçılığı savunduklarını aktardı.
Hazırlıklar tamam
Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Dernek Başkanı Mehmet Aksoy ise Egeli balıkçıların geçen yıl sezonu 20 Mart'ta kapattığını anımsattı. Bu yıl bakımların daha yavaş ve kontrollü olduğunu belirten Aksoy, "Salgından dolayı kalabalık olarak ağ onarma işi olmadı. Daha sakin yapıldı işler. Ancak tüm bakımlar bitmek üzere, her şey 1 Eylül'e hazır olacak. İnşallah 2020-2021 balıkçılık sezonu iyi geçer." dedi. Kovid-19 nedeniyle bazı balıkçılarda tedirgin olduğunu aktaran Aksoy, buna rağmen vatandaşlara bolca balık yedirmek için denizlerde olacaklarını vurguladı. Barınaktan 60 teknenin yasağın bitmesiyle denize açılacağına değinen Aksoy, 1 Eylül'ü sadece balıkçıların değil tüm Türkiye'nin dört gözle beklediğini kaydetti.
(AA)

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak





















