BÜYÜKŞEHİRDEN MUĞLA’DAKİ ÜRETİCİLERE DESTEK
24 Ağustos 2021, Salı 06:06| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yangından etkilenen bal üreticilerine destek olmak için bölgede arıcılık yapan üretici örgütlerinden ve birliklerinden bal alacak. Hayvancılıkla uğraşan üreticilere ise 7 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratmanın bir adımı olarak başlattığı orman seferberliği dayanışmayla büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yangından etkilenen üreticilere de yardım eli uzatarak çam balı üretiminin merkezi olan bölgede arıcılık faaliyeti yürüten üretici örgütlerinden ve birliklerden bal almaya hazırlanıyor. Yangından etkilenen üreticilere de Ağustos ayının sonunda 7 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi yanan alanlarda biyoçeşitliliği eski düzeyine getirmek için ilgili kurumlarla da beraber çalışacak. Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda kuraklık ve yoksullukla mücadele etmek amacıyla ekilen karakılçık buğdayı ve saz çavdarı gibi yerel tohumlardan elde edilen samanlar ise yangının hemen ertesinde otlakları zarar gören hayvan üreticilerine ulaştırılmıştı.
“Gıda paketleri içinde yer alacak”
Konuyla ilgili konuşan Başkan Soyer “Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre yangından 5 il 18 ilçe ve 99 köy etkilendi, doğal yaşam ve yaban hayatı başta olmak üzere bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetleri önemli oranda zarar gördü. Yangın bölgelerinde geçimini tarımdan sağlayan ailelerin çaresizliğine seyirci kalamayız. Daha düne kadar dünya çam balı üretiminin yüzde 93’ü yanan alanlardan sağlanıyordu. Bu ormanların yüzde 70’ini yangında kaybettik. Muğla’da çam balı üretiminin devam etmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üreticilere destek olmak için bal satın alacağız. Bu ürünler, kentteki ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak ulaştırılan gıda paketleri içinde yer alacak. Büyükşehir uzmanları ayrıca bal üreticilerine, bundan sonraki süreçte nasıl bir üretim modeli oluşturabilecekleri konusunda teknik destek verecek” dedi.
Dayanışma vurgusu
Yangınların etkili olduğu alanlarda orman köylülerinin hayvan varlıklarıyla, bu hayvanları yetiştirme ve besleme alanlarının da büyük ölçüde yok olduğunu belirten Soyer, “Bu alanlar aynı zamanda ülkemizde geliştirmeye son derece ihtiyaç duyduğumuz küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu bölgeler. Bu yüzden yangında zarar gören üreticilerimize 7 bin çuval kuzu büyütme yemi de ulaştıracağız. Hayvansal üretimin ve hayvan varlığımızın sürdürülebilirliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu felaketten bizleri kurtaracak olan tek şey dayanışma gücümüz” şeklinde konuştu.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ile İZBETON A.Ş.

1 Şubat’ta yapılması planlanan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan

Aliağa Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, açıklanan memur ve memur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de

Aliağa’da hizmet veren Parla Güzellik Salonu, kuruluşunun 1. yılına özel

Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş altı 2. Kademe Türkiye Şampiyonası

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin düzenlediği dayanışma yemeği yoğun katılımla

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, seçim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı


















