131019098
19 Mart 2024, Salı

DEPREM ÇADIRLARI KALDIRILIYOR

24 Kasım 2020, Salı 06:07

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'deki depremin ardından, sokakta kalan İzmirlilere geçici barınma alanı sağlamak amacıyla kurduğu çadırları toplamaya başladı. Bu süreçte Büyükşehir ekiplerine bin 55 gönüllü destek vermişti.

30 Ekim depreminin hemen ardından kurulan çadırlar, depremzedelerin konteyner kentlere ve buldukları yeni evlere yerleşmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Aşık Veysel Rekreasyon alanı, Bilal Çakırcalı Parkı'nın alt kısımları, Eceler Parkı, Şehit Hakan Ünal Parkı, Paten Parkı ve İyilik Noktası'ndaki çadırlar, dezenfekte edilerek kaldırıldı. Tınaztepe Galen Hastanesi arkasında kurulan çadırlar ile Bilal Çakırcalı Parkı Merkez alanı, Şehit Murat Aslantürk Parkı, Sakarya Parkı ile Şahin Akar Parkı'nda bulunan çadırlar da toplanıyor.

Çadır alanlarında saha çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin çadırda geçirdiği sürede yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı saha çalışması ile de ihtiyaçları belirledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine 120’ye yakın Biz İzmir Afet Gönüllüsü de destek verdi. Afet gönüllülüğü sistemi oluşturularak gönüllü sayısı bin 55’e çıkarıldı.

108 kişiye tıbbi bakım, 36 kişiye acil psikolojik destek, 62 kişiye engelli destek hizmeti verildi. Ev ihtiyacı doğan afetzedelerin bilgileri Bir Kira Bir Yuva kampanyasından yararlanması için iletildi. Bilal Çakırcalı Parkı, Barış Manço Parkı, Sakarya Mahallesi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 8 psiko –sosyal destek çadırı kuruldu. Bu çadırlarda afetzedelere depremin yarattığı psikolojik sıkıntı belirtileriyle nasıl baş edilebileceği konusunda destek verildi.

933 çocuğa hizmet

Gezici Sahne, Gezici Çocuk Dünyası Tırı ve İZELMAN anaokulları aracılığıyla 0 – 14 yaş arası çocuklara ulaşılarak eğitsel ve sosyal etkinlikler düzenleniyor. Okul çağı çocuklarına yönelik EBA erişim noktaları oluşturulmuş, erken çocukluk dönemi çağındaki ve okul çağındaki çocuklara yönelik bilişsel, sanatsal ve duygusal temalı atölyeler düzenlenerek 933 çocuğa hizmet sağlandı.

Engellilerin günlük yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için sosyal hizmet uzmanları, özel eğitimciler ve psikologlar eşliğinde destekleyici çalışmalar yürütüldü. Engellilerin bir kısmı Eşrefpaşa Hastanesi’ne yönlendirildi.

(SERKAN SELİNGİL)







 
Son Eklenen Haberler