131019098
19 Mart 2024, Salı

SANAYİCİ YAKITINI UCUZA ALACAK

24 Kasım 2020, Salı 06:25

     


Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) bünyesinde kurulan akaryakıt istasyonu hizmete açıldı. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Sanayicimiz artık yakıtını daha ucuza alacak” dedi.

ALOSBİ, pandemi, deprem gibi olumsuzluklara rağmen yatırımlara devam ediyor. Liman yatırımları, Menemen-Aliağa-Çandarlı otobanı, İZBAN hattının Bergama yönüne uzatılması gibi etkenlerle yatırımcıların ilgisini çeken ALOSBİ'de, çalışmaları tamamlanan akaryakıt istasyonunu da faaliyete alındı. ALOSBİ Petrol içinde Petrol Ofisi Bayisi ve ALOSBİ Cafe olarak adlandırılan bir kafeteryası da mevcut.

“Yatırımlar sürecek”

Tüm sektörlerin ortak sorunu olan pahalı yakıt probleminin kurulan akaryakıt istasyonu sayesinde aşıldığını vurgulayan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Her ihtiyacını içinde barındıran bir sanayi bölgesi olma yolundaki hedeflerimizi teker teker gerçekleştireceğiz. 3 bin 500 metreküp olan su arıtma kapasitemizi de 10 bin metreküpe çıkaracağız. En önemli üretim ihtiyacımız olan su için Güzelhisar Yeraltı Barajı ve bölgede çıkabilecek yangınlarla etkin mücadele için itfaiye teşkilatı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Jandarma Karakolu kurulacak. Teknopark projemiz ile ileri teknolojiye ve inovasyona dayalı üretimi destekleyeceğiz. Gençlerimize sahip çıkmak adına meslek lisesi planlarımız da var” dedi.

“Sorunları bir bir çözeceğiz”

Türkiye’de hatta dünyada örneği olmayan büyük bir sanayi bölgesi olmak için çabaladıklarını belirten Tezcan “Biz bölgemizdeki sektörlerin sorunlarını çözüme ulaştıracağız ki sanayicilerimiz de rekabet güçlerini artırabilsinler” dedi. Tezcan, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek “İnanıyoruz ki bu günler geçecek, geçtiğinde çabalarımızın karşılığını artan üretim, ithalat, ihracat ve istihdam ile alacağız. ALOSBİ hem İzmir hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler