131019098
7 Mayıs 2024, Salı

VAKA ORANLARI YÜZDE 30 DÜŞTÜ

24 Aralık 2020, Perşembe 06:31

     


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de vaka oranlarında son 1 haftada yüzde 30 düşüş yaşandığını ve yoğun bakım doluluk oranının yüzde 77 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İzmir, Trabzon, Samsun, Hatay valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla yapılan online zirvenin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, İzmir'de vaka sayısında son bir haftada yüzde 30 düşüş yaşandığını açıkladı. Ayrıca yatak doluluk oranının yüzde 57, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 77 olduğunu duyurdu.

“Yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor”

İzmir, Trabzon, Samsun, Hatay Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile illerin güncel durumunu ele aldıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Koca, “Bu illerimizde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladı. Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor. İzmir’de günlük vaka sayısı son bir hafta içinde yüzde 30 azaldı. Yatak doluluk oranı yüzde 57, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 77. Trabzon’da vaka sayıları yüzde 25 düştü, yatak doluluğu yüzde 52, yoğun bakım doluluğu yüzde 72. İzmir ve Trabzon’da tedbirleri sürdürmeliyiz.” Dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler