131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ELAZIĞLILAR DERNEKLERİNİ TANITTI

25 Ocak 2020, Cumartesi 06:15

     


Aliağa Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gani Okur, ilçedeki basın mensupları ile bir araya gelerek derneklerini tanıttı.

Geçtiğimiz günlerde kurulan Aliağa Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Mehmet Gani Okur, yönetim ve üyelerin de katılımıyla dernek binalarında ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Elazığ’a ait yöresel lezzetler eşliğinde gerçekleşen basın toplantısında Başkan Okur açıklamalarda bulundu. Derneklerinin amacının dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gurbetteki üyelerini buluşturmak olduğunu vurgulayan Okur, “Derneğimizin bununla birlikte asıl üstlendiği misyonu kültürünü korumak olmalıdır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var ahlak var.” dedi.

“Bir yürüyüşün kararlılığı ilk adımlarında gizlidir”

Toplumları ayakta tutan unsurların din, tarih, kültür ve gelenekler olduğunu ifade eden Aliağa Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gani Okur, “Kültür, yaptığımız çalışmaları geleceğe taşıyan toplumsal hafızadır. Sorunlarımızın çözümüne inanan gayretli insanları mutlaka çoğaltmalıyız. Bunun için küçük şeylere takılmadan gururlu değil, onurlu olmalıyız. Kendimize güvenmeli, sorunun değil mutlak hayatın her ortamında çözümün parçası biz olmalıyız. İyiliği, hakkı kimseden esirgemeden önceliklerimizi iyi belirleyip projelendirebilmeliyiz. Yöntem olmadan hedef olmaz. Bir yürüyüşün kararlılığı ilk adımlarında gizlidir. Bir medeniyetin gücü ise değerlerinde saklıdır. Bu anlamda temel değerlerimiz adalet, özgürlük, merhamet, ahlak ve onurdur. Her gönüllümüz bu değerlere inandığı ve uğrunda çaba sarf ettiği ölçüde değerlerimiz ve çalışmalarımız ileriye taşınacaktır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler