131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

BARIŞ MANÇO CADDESİ’NE MODERN UYGULAMALAR

25 Ocak 2021, Pazartesi 06:54

     


Siteler Mahallesi’nde Aliağa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barış Manço Caddesi, yola yansıtılan trafik işaret ve uyarıları ile de dikkat çekiyor.

800 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğindeki Barış Manço Cadde’sinde, trafik işaret ve levhaları yola yansıtıldı. Trafikte insanların ve araçların nasıl bir düzen içerisinde olması gerektiğini, nerede, nasıl hareket etmesi gerektiğini belirleyen trafik işaret ve uyarıları, uzman bir ekip tarafından yola çizildi. Çalışmalar kapsamında caddede araç sürücülerinin yaya ve okul geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği ya da durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılmasını sağlayan, “Önce Yaya” görselleri, şeritler ve geçiş çizgileri de uygun şekilde yola yansıtıldı.

Aliağa Belediyesi tarafından caddede yapılan çalışmalar kapsamında 4 bin 500 metrekare karo taşı döşendi. Kaldırım imalatları gerçekleştirilirken otopark alanlarının da belirlendiği Barış Manço Caddesi’nde dikilen bitkiler için de damla sulama sistemi kuruldu. Kaldırım imalatlarının ardından caddeye 5 bin ton sıcak asfalt serildi. Kaldırım ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddeye 54 adet alüminyum gövdeli, mahallenin dokusuna uygun dekoratif, tasarruflu aydınlatma direği monte edildi.

Anadolu rock ve pop müziğinin efsane ismi Barış Manço’nun isminin verildiği caddeye, Manço’nun adının yer aldığı led ışıklı ahşap totemler yerleştirildi. Peyzaj çalışmaları kapsamında 145 adet şemsiye ağacı ve caddenin iki yanına binlerce çalı grubu bitki dikilerek, daha estetik bir görünüme kavuşması sağlandı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler