131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

İZ BIRAKANLAR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

25 Ocak 2022, Salı 06:45

     


İz Gazete’nin geleneksel hale getirdiği İz Bırakanlar Ödülleri sahiplerini yoğun katılımlı bir törenle buldu. 2021 yılı ödülleri ‘iklim kriziyle mücadele’ temasıyla belirlenirken aynı törende geçen yıl pandemi kısıtlamaları nedeniyle verilemeyen ödüller de sahiplerine takdim edildi.

İz Gazete’nin 6’ncı kuruluş yıl dönümü ve 2020-2021 yılı İz Bırakanlar Ödül Töreni, hafta sonu Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törene; siyaset, sivil toplum, medya, kültür sanat, ekonomi camiasından ve İz Gazete okurlarından oluşan pek çok farklı alandan isimler katıldı. İz Gazete’nin geleneksel hale getirdiği İz Bırakanlar Ödülleri, bu yıl ‘iklim krizine karşı mücadele’ temasıyla ve bu küresel sorunun ancak yerelden çözülebileceği bilinciyle belirlendi. Geçen yıl pandemi kısıtlamaları nedeniyle verilemeyen ödüller de bu yıl sahiplerine takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal; İzmir’e şu an 6 yaşına basmak üzere olan kızı Öykü vesilesiyle taşındığını söylerken İz Gazete’nin gelişiminin çoğu kez bir bebeğin gelişimini hatırlattığını ifade etti. Kartal; “Emeklemeyi, yürümeyi, konuşmayı öğrendik önce. Düştük kalktık, hatalar yaptık belki de. Şimdi 6 yılımızı doldurmuşken tam da büyüyen ve gelişen bir çocuk gibi, kendimizi geleceğe daha hazır hissediyoruz. Heyecanımızla, umutlarımızla hayatımıza yeni başlıyoruz” diye konuştu.

Törende İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de bir konuşma yaptı. Gappi, bu yıl 32 gazetecinin cezaevinde olduğunu, 12 bin basın çalışanının ise işsiz olduğunu hatırlattı. Başkan Dilek Gappi, “Elbette Türk basını üzerindeki tozları silkeleyecektir. Tek ihtiyacımız olan İz Gazete gibi cesur gazeteciler” diyerek konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından İz Bırakanlar Ödülleri’nin 2021 yılındaki sahiplerine ödülleri takdim edildi. 2021 yılı İz Bırakanlar Ödülleri’nin ardından pandemi kısıtlamalarıyla verilemeyen 2020 yılı ödülleri de aynı törende sahiplerine ulaştırıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler