Fırat Çakıroğlu anıldı
25 Şubat 2025, Salı 06:25Tweet |
Fırat Çakıroğlu, ölümünün 10. yılında İzmir'deki mezarı başında anıldı. Anma törenine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da katıldı.
Ege Üniversitesi’nde (EÜ) 10 yıl önce çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için İzmir'deki mezarı başında anma töreni düzenlendi. Bornova Pınarbaşı Mezarlığı'ndaki törene Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu'nun yanı sıra MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile çok sayıda kişi katıldı. Törende Kuran-ı Kerim okundu, Çakıroğlu'nun mezarına karanfil bırakıldı.
“Allah katında da şehit olduğuna inanıyorum”
Anne Özlem Erdem, geçen yıllara rağmen oğlunun acısının hala taze olduğunu belirterek, "Zaman o kadar hızlı geçiyor ki bazen fark edemiyorum ama Fırat'ı sevenler, onun mücadelesini araştıran gençler arttıkça mutlu oluyorum. Elbette özlem çok büyük ama dimdik ayakta duruyorum, bir anne olarak da bunu yapmak zorundayım." dedi. Fırat'ın gönlünde şehit olduğunu dile getiren Erdem, "Allah katında da şehit olduğuna inanıyorum. Zamanı gelince kavuşacağız ve sonsuza dek birlikte olacağız." dedi. Erdem, oğlunun isminin Türkiye'nin birçok yerinde yaşatıldığını ifade ederek, "Diyarbakır'da görev için bulunduğumuz sürede 5 yaşındayken arkadaşına 'Ben büyüyünce şehit olacağım.' demiş. Bunu yıllar sonra öğrendiğimde derinden etkilendim. Fırat, her zaman kararlı bir çocuktu, kafasına koyduğu her şeyi yapardı." ifadelerini kullandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin resmi kayıtlara "şehit" olarak geçmesi için İzmir Valiliğine başvurduklarını ve sürecin ilerlemesini beklediklerini anlatan Erdem, şunları kaydetti: "Bugün birçok yerde 'Fırat Yılmaz Çakıroğlu' adı var ama gelecekte ne olacağını bilemeyiz. İsminin resmi kayıtlarda 'şehit' olarak geçmesi, onun hatırasının silinmemesi açısından önemli. Oğlum şehit kabul edilmesi halinde şehitlik maaşının bir lirasının bile bende kalmasını istemiyorum. O parayla öğrencilere burs vermek istiyorum."
Olayın geçmişi
Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmıştı. Semo, "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Olay anında Nurullah Semo'nun yanında olduğu ve cinayete iştirak ettiği öne sürülen Cihat Babatonguz hakkında da dava açılmıştı. İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Ocak 2023'te Cihat Babatonguz'a "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütü faaliyeti kapsamında kasten öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 15 yıl hapis cezası vermişti. Karar, istinafta hukuka uygun bulunmuştu.
(AA)

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Özel İzmir Zeliha Güzel Öğretim Kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde

CHP Aliağa İlçe Kongresi’nin 28 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.

İzmir'de kuraklık ve azalan yağışlar barajları olumsuz etkiliyor. Geçen

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Çömlek Festivali,

Aliağa Nemport Limanı’nda dün sabaha karşı yangın çıktı. İhbar üzerine