131019098
19 Mart 2024, Salı

AVM’LERE ‘KAPATIN’ UYARISI

25 Mart 2020, Çarşamba 06:30

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgın riski nedeniyle il sınırları içerisindeki AVM’lerin faaliyetlerini durdurmalarını istedi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün yol açtığı salgına karşı mücadele her alanda sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda, insanların birbirine çok yakın olacağı konser, lokanta, kahvehane, bar, nargile salonu, tiyatro, sinema, her türlü kapalı çocuk oyun alanı (AVM ve lokanta içindekiler dahil), SPA ve spor merkezleri gibi birçok mekanın çalışması geçici bir süreyle durdurulmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını en aza indirmek amacıyla belirtilen yerlere ilave olarak insan sirkülasyonunun yoğun olduğu ve bulaşma riskinin yüksek olduğu alışveriş merkezlerinin de (AVM) geçici süreyle faaliyetlerinin durdurulmasının uygun olacağına karar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı doğrultusunda, Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin imzasıyla bu karar İzmir'deki tüm AVM yönetimlerine elden tebliğ edildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler