131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HEYDAR ALİYEV, YABANCI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

25 Mart 2022, Cuma 06:39

     


Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Erasmus+ projesi kapsamında; Fransa, Polonya, Hırvatistan, Romanya ve Portekiz’den 11 öğretmen ve 19 öğrenciden oluşan misafir ekipleri ağırlandı.

Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 14/18 Mart 2022 tarih aralığında gerçekleştirilen Ortak Avrupa Eğitiminde Bölgesel Kültür ve Eğitim konulu Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 kodlu proje toplantısı Türkiye, Fransa, Polonya, Hırvatistan, Romanya ve Portekiz’den 11 öğretmen ve 19 öğrenciden oluşan misafir ekiplere eşlik eden proje ekibi öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu kapsamda Kemalpaşa Nazarköy’de yaşayan Unesco Yaşayan Kültür Mirası Elçileri listesinde yer alarak ödüllendirilen Mahmut Sür ile nazar boncuğu atölyesinde röportaj yapıldı. Efes Antik kenti ve Şirince gezileri yapıldı. Bergama ilçesi ve Kızıl Avlu ile Akrapol tarihi bölgeleri gezildi. Kahoot uygulası ve yaşayan kütüphane etkinliği gerçekleştirilen toplantı süreci Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış “ sözlerine vurgu yapılarak son buldu.

Şule Aydın, “Dünya barışı için iyi dilekler gönderildi”

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nde Ebru sanatı atölye çalışması uygulandı ve okul içinde yer alan müzede incelemede bulunuldu. Okul Müdürü Şule Aydın, farklı atölyelerde gerçekleşen çalışmaları anlattı. Aydın, “İzmir içinde Alsancak’tan Kemeraltı’na gerçekleşen şehir yürüyüşünün ardından Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan Hacı Ahmet Salepçioğlu Camii’nde İzmir İl Vaizi Sayın İrfan Bayın ve İmam Hatibi Fatih Bayın proje öğrencilerine caminin bölümleri, Müslümanlığın birleştirici ve barışı yorumlayan yönlerini ifade ettiler. Tarihi Kızlar Ağası Hanı ve çevresi incelendi. Kemalpaşa Nazarköy’de Unesco tarafından yaşayan insan hazineleri listesinde yer alarak ödüllendirilen nazar boncuğu ustası Mahmut Sür ile röportaj yaparak nazar boncuğu atölyesinde incelemelerde bulunuldu. Ardından Şelçuk Meryem Ana Evi ziyaret edildi. Tüm katılımcı ülke öğretmenleri dünya barışı için iyi dileklerini gönderdi. Efes Antik kenti rehber eşliğinde gezildi. Tüm okullar okulda gerçekleştirilen sunum gününde somut olan ve olmayan kültürel miraslarını nasıl koruduklarını ifade eden sunumlar gerçekleştirdi. Ardından tüm katılımcı ülkeler toplumlarının doğum, düğün, ölüm ritüellerini sunumlar yaparak aktardılar. Ev sahibi Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geleneksel kına gecesini kostümler giyerek canlandırdılar. Kozbeyli ve Foça’ya gezi düzenlenerek bölgenin tarihçesi ve sosyal yaşamı anlatıldı. Son gün etkinliklerinde ise okulda yaşayan kütüphane etkinliği ile tüm ülkelerin önde gelen yerel ürünleri, şehir sembolleri ve yerel kostümleri sergilendi. Öğrenciler okulun fuaye alanında kahoot uygulaması ile tüm toplantıda anlatılan bilgileri değerlendiren bir eğitim uygulamasına katıldı. Öğretmen toplantısı ile çalışma sona erdi.” Dedi. Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nin gerçekleştirdiği 4. Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi olan bu projenin konusu Ortak Avrupa Eğitimi’nde Bölgesel ve Kültürel Eğitim oldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler