23 NİSAN COŞKUSU ALİAĞA’YI SARDI
25 Nisan 2022, Pazartesi 06:45Tweet |
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Aliağalı çocukları da sardı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören Mehmet Saka İlk ve Ortaokulu bahçesinde devam etti. Düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Mehmet Saka İlk ve Ortaokulu bahçesine geçti. Burada ilk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere protokol üyeleri kürsüye davet edildi.
Erdoğan Akyüz, “Sizleri seviyor ve güveniyoruz”
İlk olarak konuşmasını yapmak üzere Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz kürsüye davet edildi. Akyüz, “Bugün burada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 102. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinç ve coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk ‘ün sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bu sebeple sizlere ecdadımızın bizlere olan emanetini korumak, sahiplenmek, sizden sonraki nesillere daha mutlu ve gelişmiş bir ülke bırakmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak konusunda büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Sizler geleceğimizin öğretmenleri, sanatçıları, sporcuları, bilim insanları, siyasetçileri olacaksınız. Üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmek için büyük bir özveri ile çalışacağınızdan hiç şüphem yok. İnanıyorum ki; zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha ileri seviyeye götüreceksiniz. Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, donanımlı, girişimci, ufku açık, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirmektir. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bizler her zaman iyi bir şekilde yetişmeniz için, yorulduğunuz yerde elinizden tutmak için yanınızda olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.
Ömer Karaman, “Meclis iradesi her türlü iradenin üzerindedir”
Daha sonra Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman konuşmasına başladı. Karaman, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in çocuklarımıza armağan ettiği ve büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Aliağamızda da kutlanıyor. Bu bayram sıradan bir bayram değil. Çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini de taşıyan bu bayramı her yıl daha coşkulu, daha heyecanlı kutluyoruz. Kutlamaya da devam edeceğiz. Bu töreni hazırlayan, hazırlanmasında emeği geçen bütün herkese huzurunuzda teşekkürlerimi iletiyorum. Tam bağımsızlığımız için milli iradenin hakim olduğu meclis, bir Cuma günü büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılırken bir başka mesaj veriliyordu. Bundan sonra bu ülkenin insanları kendi iradeleriyle, kendi seçtikleriyle yönetilecekti. Onun için meclis iradesi her türlü iradenin üzerindedir. Çocuklarımıza ‘Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yaşatacak ve büyütecek sizlersiniz’ diyerek öğüt niteliğindedir.” İfadelerini kullandı.
Gösterilere izleyenlerden tam not
Konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir, resim, kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri protokol üyeleri tarından takdim edildi. Daha sonra dönem boyunca çeşitli hazırlıklar yaparak bu özel gün için çalışan ekipler gösterilerini sergiledi. Heyecanla çıktıkları sahneden büyük bir sevinçle inen çocuklar izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
(ESİN ÇETİN)

Yüksek dönüşüm oranları, gelir artışını doğrudan etkilediğinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesini büyütüyor.

Aliağa’nın Aşağı Şehitkemal Mahallesi’nde hafta sonu köy hayrı düzenlendi. Aliağa'nın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu’nun 10-12 Haziran 2022

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün, Aliağalı çiftçileri Çiftçi

Ödüllü Tiyatro Yönetmeni ve Yazar Demet Bozkurt ile kadın bir

Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Critical Mass (trafikte

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yakın zamanda yaşanan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Eski Garaj Mevkii’nde yapılması planlanan,

İlkbahar mevsimini yağmura hasret geçiren Ege Bölgesi'nde, verilerin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak İzmir

Aliağa Belediyesi ve SOCAR iş birliğinde, Aliağalılara sanatla iç içe

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, ABD'li pivot Jeremy

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Aliağa’nın Çıtak Mahallesi’nde Kardemir Demir Çelik Fabrikası

Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban satın alabilmesi

FETÖ'nün TSK yapılanmasındaki mahrem imamlarına yönelik İzmir merkezli

İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir'in 10 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 178 kök

Aliağa ve Foça ilçesi açıklarında geri itilen 124 düzensiz

Matbaacılar İzmir’de buluşacak. 81 ilden matbaacıların ve sektör temsilcilerinin

Gazetenizin 8 Haziran 2022, Çarşamba tarihli internet ortamındaki haberinde

Suni deri satış firması arıyorsanız hoş geldiniz. Piyasada sentetik deri olarak da

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir 2 No.lu Şubesi, son dönemde

SOCAR Terminal’de dün sabah saatlerinde meydana gelen iş kazasında Mekanik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı,

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Oda üyelerinin gerçekleştirecekleri işlemler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa’da 24 derslikli

Tüpraş çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı destekleyen iş ortamı hedefiyle

Uğur Bağcı Hair Palaces Aliağa’da hizmet vermeye başladı. Uğur Bağcı Hair

Dünya fuarcılığında söz sahibi olma yolunda ilerleyen İzmir Büyükşehir