131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘HAREKET ET, SAĞLIKLI KAL’

25 Mayıs 2022, Çarşamba 06:04

     


Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Fatih Ortaokulu koordinesinde, Aliağa Kent Park’ta ‘Hareket Et, Sağlıklı Kal’ mottosuyla etkinlik düzenlendi.

Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Fatih Ortaokulu koordinesinde ‘Hareket Et, Sağlıklı Kal’ temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Fatih Ortaokulu Müdürü Tuncay Türkmen, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sağlık müdürlüğü personeli katılım gösterdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar Kent Park çevresinde yürüyüş yaptı.

“Ülkemiz Avrupa’da obezite birincisi”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, “Tüm dünyada ve ülkemizde kalp hastalıkları, diyabet, KOAH, kanser ve obezite gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar ciddi bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Bu hastalıkların gelişmesine sebep olan ana faktörler yetersiz ve dengesiz beslenme ile hareketsizliktir. Ülkemiz Avrupa’da obezite birincisidir ve ülkemizin uluslararası fiziksel aktivite anketine göre düşük fiziksel aktivite düzeyine sahip olduğu görülmektedir. Fiziksel aktivitenin alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir. Alışkanlık haline getirilen fiziksel aktivitenin beden sağlığımız, ruh sağlığımız ve gelecekteki yaşam kalitemiz üzerine önemli etkileri vardır. Fiziksel aktivitenin artırılması ve teşvik edilmesi büyük önem arz ettiği görülmektedir. Bu doğrultuda Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla ilçemizde çeşitli aktiviteler düzenlenmekte. Son olarak Kent Park’ta Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile birlikte gençlik yürüyüşü düzenledik. Yine ilçemizde Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi konulu eğitimler verilmekte toplumsal bilincin artırılması için çalışmalar İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce devam ettirilmekte.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler