131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ESNAF SARAYI’NIN TEMELİ ATILDI

25 Ekim 2019, Cuma 06:50

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odasının Esnaf Sarayı Projesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Oda seçimleri öncesi başkan adaylarının her dönem seçim vaadi olan Esnaf Sarayı projesi Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp’in döneminde hayata geçiriliyor. Sarayın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Garnizon Komutanı Faruk Altun, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, oda temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri ile vatandaşlar katılım gösterdi. Temel atma töreninde konuşan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, “Hizmet binamızın temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Hizmet binamızın Aliağamıza ve tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı. Serdar Berk’in ardından Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yiyitalp, “Esnaf odası ile birlikte kullanacağımız hizmet binamızın temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Esnaf teşkilatımıza hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

“Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum”

Başkan Salih Yiyitalp’in ardından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekariya Mutlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Mutlu, “Bugün çok güzel bir olaya şahitlik etmek için bir araya geldik. Bu hayırlı bir iş için bir araya gelme münasebetinde bize katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Biz esnaf teşkilatının ahilikten aldığı terbiyle, bilimle, inevasyonla, teknolojiyle, güzel ahlakla yoğurarak mal ve hizmetlerimizi insanlara sunarken bunları iyi makamlarda, iyi mekanlarda, insana yakışır bilim ve sanayinin ışığı içerisinde insana hizmet etmek için hizmet binaları yapıyoruz. Bugün burada benimle uzun yıllar emek vermiş arkadaşlarım var. Teşkilatta özelliklede bu bölgede beraber çalıştığımız oda başkanı arkadaşlarım var. Bu hizmet binasının arsasının alınışından bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm yöneticilere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Binamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Bu proje uzunca zamandır hayal edilen bir şeydi”

Başkan Zekeriya Mutlu’nun ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Başkan Acar, “ Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Esnaf odamızın ve şoförler odamızın hizmet binasının temelini atacağız. Bu proje uzunca zamandır hayal edilen ve hedeflenen bir şeydi. Hem esnaf odamız için hem de şoförler odamız için. Bugün Serdar başkanım ve Salih Başkanımın dönemine nasip oldu bu tören. Ama bu arsanın alınmasından bugüne emeği geçen tüm oda başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden Allah razı olsun. Burayı inşallah hep birlikte en kısa sürede bitireceğiz. Betonunu biz vereceğiz. Esnaflarımız hep birlikte kendi evlerini yapacaklar. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından dua edilip kurban kesildi ve temel atma işlemine başlandı. Temel atma töreni hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu. Törenin ardından Deniz Restoran’da davetlilere yemek verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler