131019098
19 Mart 2024, Salı

BERGAMA TARIMA DAYALI OSB İÇİN GÜN SAYIYOR

25 Kasım 2020, Çarşamba 06:49

     


Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Bergama’da kurulabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Tarım ve Orman Bakanı Baş Danışmanı Özer Ataç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar ile bir toplantı gerçekleştirildi.

İzmir Ticaret Odası’nda yapılan toplantı ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemizde hayata geçireceğimiz tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgemiz istihdama hizmet edecek. Bölgemizde işsizliğin önüne geçebilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda bu tesis bölgemizde lokomotif görevi üstlenecek” dedi.

BU TESİSİN İSTİHDAMA KATKISI BÜYÜK OLACAK

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerine başlamasıyla ilk günden itibaren istihdama katkısı olacağına işaret eden Belediye Başkanı Koştu, “Tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Planlamamızı bu tesisimizin sürekli büyümesi üzerine yapıyoruz. Tesis faaliyete geçtikten sonra yıllar içerisinde aynı kalmayacak. Çağın gereksinimlerine göre sürekli büyüme gösterecek. Bu büyümeyle birlikte bölgemizde bulunan işsizliğin önlenmesine katkısı olacak. Bir yandan Batı Anadolu Serbest Bölgesi, bir yandan Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesi ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın faaliyete geçmesiyle Bakırçay’da işsizlik diye bir şey kalmayacak. Bütün planlamalarımız hemşehrilerimizin mutluluğu için ” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler