131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

25 Kasım 2020, Çarşamba 07:07

     


24 Kasım Öğretmenler Günü, ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Programa, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Akyüz’ün, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar, çelenk töreninin ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam etti. Programda, göreve yeni başlayan öğretmenler adına HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mevlüd Öztürk bir konuşma gerçekleştirdi.

“Dünyanın en değerli ve kutsal mesleklerinden”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ise yaptığı konuşmada, öğretmenliğin dünyanın en değerli ve kutsal mesleklerinden olduğunu vurguladı. Akyüz, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. İlk olarak yapacağımız şeyin bilmek, okumak ve öğretmek olduğunu bizlere hatırlatan yüce bir dine sahibiz. Bizleri hayata hazırlayan, sözünün arkasında durabilen, söylediği sözü bir davranış modeli olarak ortaya koymasını bilen, etrafına ışık saçan, yeri geldiğinde bizlere hem anne hem de baba olabilen öğretmenlerimiz bizler için vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti

Akyüz’ün konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu. Program, göreve yeni başlayan öğretmenler Mevlüd Öztürk, Şerife Demirer ve Serhat Dursun’un yaptığı meslek yemini ile sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler