131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

25 Kasım 2021, Perşembe 07:03

     


24 Kasım Öğretmenler Günü, Aliağa’da gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Koyuncu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ne geçildi. Buradaki etkinliğe Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Oktay Bingöl, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Koyuncu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Öğretmen topluma önderlik eden gönül eridir”

Halk Eğitimi Merkezi’nde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göreve yeni başlayan ve emekli olan öğretmenler adına konuşmalar yapıldı. Bu kapsamda ilk olarak göreve yeni atanan öğretmenler adına Maşallah Çamlı kürsüye davet edildi. Çamlı, “ Öğretmen, toplumu oluşturan bireylerin yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, topluma önderlik eden bir gönül eridir. Zorluklar karşında yılmadan mücadele eden gerçek bir rehberiz. Biliyoruz ki kültürün ve medeniyetin temelini eğitim oluşturur. Kültür ve medeniyet seviyesini yükselmiş milletlerin en temel ölçüsü eğitimdir. Muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hırsımız öğretmene ve eğitime verdiğimiz değerle mümkündür. Biz öğretenler üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinciyle hareket etmek, mesleğimizi en güzel şekilde icra etmek zorundayız. Günümüz kutlu olsun.” Dedi.

“ Öğretmenin eserine değer biçilemez”

Maşallah Çamlı’nın ardından kürsüye emekli öğretmenler adına konuşmasını yapmak üzere Öğretmen Salih Arıkoğlu davet edildi. Arıkoğlu, “ Herkesin eserine bir kıymet, bir değer biçilir. Fakat öğretmenin eserine bir değer biçilemez. 24 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün. Yani biz öğretmenlerin hatırlandığı gün. Hepimize kutlu olsun.35 yılımı çok sevdiğim mesleğime adadım. Artık emekli olma vakti geldi. Öğretmenliğe 23 yaşında başladığımda mesleğin kutsallığının farkındaydım. Öğretmen hedefleri olan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, sürekli kendini yenileyen bir liderdir. Benimle birlikte bu kutsal meslekte yol aldığım yöneticilerime, öğretmenlerime, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslek”

Emekli Öğretmen Salih Arıkoğlu’nun ardından Atatürk Ortaokulu Müdürü Habib Bilgiç kürsüye davet edildi. Bilgiç, “ 24 Kasım Öğretmenler Günü öğrencilerin okullarında, dersliklerinde kutlamayı sabırsızlıkla beklediği, kutlamalarında en anlamlı olduğu bir gündür. Bir öğretmenin öğretmenler günü ile ilgili konuşma hazırlaması en zor şey olsa gerek. Çünkü öğretmen yaptıklarını hiçbir zaman dillendirmez, anıları dışında yaptıklarını kesinlikle söylemez. Zordur bir öğretmenin kendini anlatması. Öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslektir. Diğer meslekler gibi mesai saatlerine tabi değildir. öğretmenlik iki saat arasına sığmayan bir meslektir. Günümüz kutlu olsun.” Şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimize verilen değer her geçen gün artıyor”

Atatürk Ortaokulu Müdür Habib Bilgiç’in ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman kürsüye davet edildi. Karaman, “ 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü, ilim ve refah ordumuzun ışığı olan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenler bir toplumu eğiten, toplumda sevilen ve saygı duyulan insanlardır. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum denilen bir geleneğin getirdiği bu güzel meslek her geçen gün gönüllere taht kurmaktadır. Hiçbirimiz öğretmenlerimizi unutmamaktayız. Ülkemizde öğretmenlerimize verilen değer her geçen gün artmaktadır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.” Dedi. Karaman’ın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenler Günü Mesajı okundu. Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenlerin Meslek Yemin Töreni yapıldı. Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve Öğretmenler Günü adlı oratoryo ile son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler