Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı
25 Kasım 2023, Cumartesi 06:36Tweet |
24 Kasım Öğretmenler Günü Aliağa’da etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım oratoryosu, halk oyunları gösterisi ile öğrenci korosu izleyenlerden tam not aldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanını kabul ettiği tarih olan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Aliağa’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan ‘Öğretmenler Günü’ etkinlikleri HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programla devam etti. Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki program İstiklal Marşı’nın okunması sonrası program, göreve yeni başlayan öğretmenler adına Ömer Lütfi Tunca İlkokulu öğretmeni Elif Buse Sungur ve emekli öğretmenler adına Şehit Çavuş Bülent Kula İlkokulu Müdürü Mustafa Görken’in konuşması ile başladı.
Akyüz, “Öğretmenlik insan sevgisinin ve sabrın ön koşul olduğu bir meslek”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Öğretmenliğin insan sevgisinin ve sabrın ön koşul olduğu bir meslek olduğunu ifade eden Akyüz, “Bu değerli meslek, millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliğinin kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün ilim kapısının anahtarı olanların günüdür. Hayatın güçlüklerine katlanacak kadar inançlı, geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar ümitli, doğru bildikleri için mücadele edecek kadar cesaretli olanların günüdür” dedi.
Gösteriler izleyenlerden tam not aldı
Göreve yeni başlayan öğretmenlerin ‘Meslek Yemin Töreni’ sonrası Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 24 Kasım oratoryosu, öğretmenler şarkısının canlandırılması, halk oyunları gösterisi ile öğrenci korosu izleyenlerden tam not aldı. Program, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
(HABER MERKEZİ)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki