131019098
26 Nisan 2024, Cuma

UĞUR MUMCU KATLEDİLİŞİNİN 28. YILINDA ANILDI

26 Ocak 2021, Salı 06:26

     


Ankara'daki evinin önünde 28 yıl önce gerçekleştirilen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi’nin düzenlediği programla Aliağa Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıtı önünde anıldı.

Ankara’da, 24 Ocak 1993 tarihinde, evinin önündeki otomobiline konulan bombanın infilak ettirilmesi sonucu öldürülen Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi tarafından Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi’nin yanı sıra, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve partililer, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’ndan temsilciler, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ile vatandaşlar katıldı. Programda, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Suat Kıvılcım Çağan bir konuşma yaptı.

“Bizler faillerini çok iyi biliyoruz”

Ocak ayının hüzün dolu bir ay olduğunu ifade eden ADD Başkanı Suat Kıvılcım Çağan, “Özellikle derneğimizin kurucuları ve üyeleri bu ayda katledilmiştir. Karanlık güçler, işbirlikçiler, laik cumhuriyet düşmanları elbette ki Uğur Mumcu’dan rahatsızdı. Tıpkı, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok’tan rahatsız oldukları gibi. Bu cinayetler aydınlatılmadı, fakat bizler faillerini çok iyi biliyoruz. Şimdi, sizleri yitirdiğimiz; Ali Gaffar Okkan, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Bahriye Üçok, Asteğmen Kubilay, Uğur Mumcu ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşuna ve ardından da İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum” diye konuştu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Şube Başkan Yardımcısı Nazike Yaşır, derneğin basın açıklamasını okudu. Yaşır’ın ardından ise basın adına Gazeteci Ediz Öztürk bir konuşma gerçekleştirdi.

“Ruhu şad olsun”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da programda kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin öngörüsü yüksek bir aydınını kurban verdiğini söyleyen Oğuzhan, “Yobazlar her dönem aydınlarımızı yok ediyorlar. O yüzden birlik ve bütünlük içinde olmaya devam etmeliyiz. Ruhu şad olsun. Onun nezdinde tüm basın şehitlerinin de ruhu şad olsun” diye konuştu. Anma töreni, katılımcıların Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakmasıyla sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler