131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

MANTAR ÜRETİM PROJESİ POLEMİĞİ SÜRÜYOR

26 Ocak 2022, Çarşamba 06:49

     


Aliağa’da bulunan ve Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği üyeliklerinin usulsüzce silindiğini iddia eden engelliler, son dönemde gündemde olan ‘İstiridye Mantarı Üretim Projesi’ hakkında açıklamada bulundu.

Aliağa gündeminde olan ‘Üretimde Ben de Varım, Engelleri Birlikte aşalım; İstiridye Mantarı Üretim Projesi’ gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Aytaç Bayar’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından dernek üyeliklerinin usulsüzce silindiğini iddia eden bir grup engelli konuyla ilgili açıklamada bulundu. Üyelikleri silinen engelliler adına açıklamayı Kamil Kaplan okudu. Kaplan açıklamasında, “Aliağa da yaşayan engelliler olarak son günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan dernekçilik faaliyetleri hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Dernekçiliğin sosyal medya üzerinden yürütülüyor olması bu derece basite indirgenmesi tam bir basiretsizlik örneğidir. Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği kuruluş amacı olan: engelli bireylerin sorunlarını dinlemek, bu sorunlara çareler üretmek olması gerekirken, gereksiz gündemlerle sosyal medyada kamuoyu oluşturmanın çabası içine girmiştir. Dernek yönetiminin enerjisini sosyal medya da kullanmaktan ziyade, sözde oluşturduğu projelerin yürütülmesinde kullanması daha isabetli olacaktır. Bir proje oluşturulurken her türlü detayın titizlikle incelenmiş olması, hassasiyetle üzerine gidilmesi gerekmektedir. Elektrik altyapısının olmadığı bir lokasyonda mantar üretim tesisi açıp ‘engelli bireylere istihdam oluşturacağım’ demek ve ‘elektrik yok üretime ara veriyoruz’ demek en hafif tabiri ile bir akıl tutulmasıdır.” Dedi.

“Lütfen o makamları işgal etmeyiniz”

Konuyla ilgili eleştirilerine devam eden Kaplan, “Aliağa da yaşayan engelliler olarak Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği’nin saygın bir kuruluş olması hepimizin ortak temennisidir. Saygın bir kuruluşum demekle maalesef saygınlık sağlanamıyor. Saygınlığın oluşturulabilmesi için bir takım uygulamaların vicdanen sorgulanması gerekmektedir. Yeterince şeffaf bir yapı oluşturamadıysanız orada saygınlıktan bahsedemezsiniz. Adı üzerinde ‘Üretimde Ben de Varım Projesinde’ kaç kişi istihdam ettiniz? diye sorulduğunda kaçamak cevaplar yerine bu kadar kişidir, bunlarda belgeleridir derseniz engelli kardeşlerimizde size saygı duyarlar. Cevabınız bahanelerin arkasına sığınmaksa lütfen o makamları işgal etmeyiniz. Beğenmeyip dışladığınız hor gördüğünüz engelli arkadaşlarımızın ve canını feda ederek vatan için gazi olmuş isimlerin arkasına gizlenmekten vazgeçiniz. Yaklaşmakta olan seçimler de oy toplayacağım temennisi ile a ya da b partilerinin oyuncağı haline getirmeyiniz derneğimizi. Temennimiz her platformda desteklerinizi her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Belediye Başkanımız Serkan Acar başta olmak üzere, kamu ve özel diğer kurum ve kuruluşlar tarafından engelli kardeşlerimizin kullanımı için geliştirilen proje ve desteklerin, birilerinin iki dudağı arasından alınarak herhangi bir Hacivat Karagöz oyununa maruz bırakılmadan, engelli kardeşlerimizin menfaatleri doğrultusunda eşit şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılacağı ortamın oluşturularak, engelli kardeşlerimizin umutları ile daha fazla oynanmamasının önüne geçilmesidir.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler