131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TOKİ KURALARI BUGÜN ÇEKİLİYOR

26 Şubat 2020, Çarşamba 06:10

     


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aliağa’ya inşa edilecek olan 750 konut projesi için hak sahipliği belirleme kurası bugün çekiliyor.

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların heyecanla beklediği TOKİ kuraları bugün Aliağa Belediyesi Enka Kapalı Spor Tesisleri’nde saat 13.00’ten itibaren noter huzurunda ve idare yetkililerinin denetiminde gerçekleştirilecek. Kurada 2+1 tipi konut için 525, 3+1 tipi konut için ise 225 asil ve yedek aday belirlenecek.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının yüzde 10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

2) ‘En Az yüzde 40 Engelli Vatandaşlara’ konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

3) Diğer konut alıcı adayları için idarenin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubelerinden geri alabilecek. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra idarece belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecek. İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler