131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ALOSBİ’YE JANDARMA KARAKOLU

26 Şubat 2022, Cumartesi 06:22

     


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) hizmet verecek jandarma karakolu ve ALOSBİ Bölge Müdürlüğü’nün yeni binasında bulunan Atatürk heykelinin açılışı geniş katılımlı bir törenle gerçekleştirildi.

Çoraklar ALOSBİ Jandarma Karakol Komutanlığı binası ve ALOSBİ Bölge Müdürlüğü Binası’nda bulunan Atatürk heykeli düzenlenen törenle açıldı. Düzenlenen törene; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, iş insanları ve davetliler katılım gösterdi. İlk olarak ALOSBİ Bölge Müdürlüğü’nün yeni binasındaki Mustafa Kemal Atatürk heykelinin protokol tarafından açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Çoraklar ALOSBİ Jandarma Karakol Komutanlığı binasının açılış törenine geçildi. Açılış töreninden önce il ve ilçe protokolü Jandarmanın kullandığı teknolojik ekipmanların tanıtıldığı stantları gezerek rütbelilerden bilgi aldı. Daha sonra karakol binası önünde açılış töreni gerçekleştirildi. İlk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol konuşmaları kısmına geçildi.

Haluk Tezcan, “Bölgemizde ciddi anlamda elektrik kablosu hırsızlığı oluyor”

İlk olarak ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan konuşmasına başladı. Konuşmasına protokol ve davetlileri selamlayarak başlayan Tezcan, “Bizler bu bölgenin gelişmesi için inanılmaz çalıştık. Burayı bu günlere getirebilmek için çok çaba sarf ettik. En önemli sorunlarımızdan bir tanesi güvenlik sorunuydu. Bölgemizde çok ciddi anlamda elektrik kablosu hırsızlığı oluyor. Bu yolculuğa en çok da bu durumu önlemek için çıktık. Bölgemizin en önemli sorunlarından olan güvenlik sorununu Jandarma teşkilatımızla gidermenin heyecanını yaşıyoruz.” Dedi.

Ömer Karaman, “Organize sanayi bölgeleri kalkınmanın can damarı”

Daha sonra Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman konuşmasına başladı. Kaymakam Karaman, “Aliağa ülkenin dört bir yanından güzel insanlara kucak açan bir belde. Gelişmiş sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle bölgenin gözde ilçelerinden biri. Organize sanayi bölgeleri kalkınmanın can damarıdır. Merkezi kalkınmada OSB’lerin gücü yadsınamaz. Bu vesileyle Aliağa Organize Sanayi Bölgemizin de Aliağamızın gözbebeği olduğunu belirtmek isterim. Bu bölgenin önemi açısından bakacak olursak otoyol dahi kapısına kadar gelmektedir. Bu durum buranın cazibesini arttırmaktadır. Açılışını yapacağımız Çoraklar ALOSBİ Jandarma Karakol Komutanlığı Aliağa ilçesine bağlı. Bu karakolun sorumluluk bölgesinde; Çoraklar, Çaltılıdere, Kalabak olmak üzere toplam üç mahalle bulunmakta. Çaltılıdere Mahallesi’nde bir adet Meslek Hastalıkları Hastanesi ve bir adet yat limanı tersanesi inşaatı da devam ediyor. Bu bina modern bir Jandarma Karakol binası olmuş. Türkiye’de örnek bir jandarma binası. Karakolumuzda 11 astsubay, 17 uzman çavuş ve 5 erbaş olmak üzere toplam 33 personel hizmet verecek.” Dedi.

Hüseyin Hilmi Atabay, “Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Ardından İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay konuşmasına başladı. Atabay, “Türkiye’nin nüfusunun yüzde 21’i emniyet ve asayişin sağlanması açısından Jandarmamızın sorumluluğunda bulunmaktadır. Jandarmanın sorumluluk alanının en büyük olduğu ikinci il İzmir. Açılışını yapacağımız karakol 58. Karakolumuz olacak. Karakolun yapımında ve Jandarmamıza kazandırılmasında emeği geçen çok değerli ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanımız ve kıymetli üyeleri olmak üzere, işçisinden mühendisine tüm emeği geçenlere teşkilatımız adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Yavuz Selim Köşger, “Devletimizin her şeyi yapmaya gücü takati var”

Son olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir konuşma yaptı. Vali Köşger, “Havadar ve hakim noktada kurulmuş sanayi bölgemizin yine hakim bir noktasında kurulmuş ve bu bölgenin güvenliğini sağlayacak olan Jandarma Karakolumuzun açılışını yapmak üzere toplandık. Gayet güzel bir bina yapılmış. Emeği geçenlere devletim, milletim adına teşekkür ediyorum. Jandarmamızın son dönemde ulaştığı noktayı girişteki sunumda hep birlikte gördük. Devletimiz son dönemde gücüyle, kudretiyle nerede nasıl davranması gerekiyorsa sergiliyor. Devletimiz yollar yapıyor, köprüler yapıyor, havaalanları yapıyor. Devletimizin her şeyi yapmaya gücü ve takati var. Kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak ‘Devlet millet el ele’ dediğimiz bir kavramımız da var bizim. Gerektiği zaman devletimizin yanında olmayı da biliyor bizim milletimiz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler açılışı yapılan karakol binasını gezdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler