131019098
26 Nisan 2024, Cuma

EMEKLİ SEN’DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI

26 Mart 2019, Salı 06:55

     


DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi.

DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesi Sahil Kafe’de bir dayanışma kahvaltısı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve yönetimi, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, DİSK Genel İş Aliağa Temsilcisi Doğan Şah Aydın, DİSK Genel İş İzmir 5 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Uğur, Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü ve emekliler katılım gösterdi.

“İnsanları bireysel emekliliğe zorluyorlar”

Kahvaltının ardından DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe konuşmasına başladı. Yeşiltepe, “önümüzde bir seçim dönemi var bu seçim döneminde arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bizim isteğimiz huzur dolu, adaletli bir seçim olmasıdır. Değerli dostlar hayatımızın neresinden bakalım bilemiyorum. Türkiye’de emeklilerin ve emekçilerin yaşamı kötü gidiyor. Emekliliğin geldi, seni emekliye ayırıyoruz. Ama senin yaşın tutmuyor deniliyor. Emeklilik yaşa takılıyor. Bizi bekletiyorlar. İşsizlik fonuna biriken paraları, işsizlere değil. İşverene peşkeş çekiyorlar. 3600 ek gösterge düzenlemesi yapmak istiyorlar. Memur arkadaşlar hala mağdur. Hele çalışan kadınlarımıza gelince, çalışan kadınlarımız işten çıkarılmamak için adeta insanlık dışı muamele görüyorlar. Kıdem tazminatını kaldırmaktan hala vazgeçmiş değiller. Özel yasa çıkartıp bireysel emekliliğe zorluyorlar insanları. 2008 yılından sonra emekli maaşı bağlama sisteminde değişiklik yaptılar. Reel enflasyon üzerinden değil, kendi belirlediği enflasyonlar üzerinden maaş bağlama sistemine gittiler. Emekli maaşlarının yüzdelerini yarıya indirdiler. Bugün her çalışan emekli maaşı bağlamada 2 lira eksik yatıyor. Emeklisi geldiğinde, tabi gelebilirse emekli olduklarında emekli maaşı 600 lira oluyor. Emekli maaşlarında o kadar farklılıklar yapıldı ki. Sağlıkta katkı payı kaldırılsın. Bizler vergimizi çalmadan çırpmadan ödemişiz diyoruz. Aldığımız ilacın farkını bizden alıyorlar. Şehir hastanesinde bizi ölüme terk ediyorlar. DİSK Emekli Sen olarak yapılan bu haksızlıkların farkındayız. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunun için varız. Emperyalizmin saltanatı örgütlü toplumlardan hep korkmuştur. Yukarıda saydığımız olumsuzlukların tek çaresi örgütlenmekten geçmektedir. 12 milyon emekli var. Bu ülkede bir olsak, örgütlü olsak neler yapmayız. Gelin birlik olalım. Güç olalım. Örgütlü olalım. Kışımızı bahar yapalım. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek güç oluruz. Üretirsek iktidar oluruz. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz.” İfadelerini kullandı.

“Halkın iktidarını 1 Nisan sabahı kuracağız”

DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe’nin ardından DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesine maddi manevi destek veren işletmecilere plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz bir konuşma yaptı. Durmaz, “ Dostların arasında olmak, güneşin sofrasında olmak böyle bir şey sanıyorum. Emeğin, dayanışmanın ve demokrasinin dostları. Cumhuriyet’in, aydınlığın, Atatürk’ün dostlarını bugün burada birleştiren, Emekli Sen Yönetimine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Emekli Sen çok anlamlı bir zamanda, çok anlamlı bir kahvaltı düzenlemiş. Sanki mesaj gibi. Ben aldım o mesajı. Biz bu buluşmanın verdiği büyük gücün etkisiyle inanıyorum ki baharı güçlü bir şekilde Aliağa’ya getireceğiz. Aliağa’da emekçinin, emeklinin, işsizin, dar gelirlinin kısacası halkın iktidarını 1 Nisan sabahı kuracağız. Bundan eminim. Siz ayağa kalkarsanız, birileri oturur ve emek kazanır.” İfadelerine yer verdi.

“Birleşe birleşe kazanacağız”

Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar konuşmasına başladı. Adar, “ Emek ve demokrasi mücadelesinden asla emekli olunmaz. Bunun altında yatan en önemli sebep ise emek en yüce değerdir sözüdür. Emek eğer değerli olacaksa, demokrasinin Türkiye’de güçlenmesine olan inancım tamdır. Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi lazım. Birleşe birleşe kazanacağız. Bugün burada görüyorum ki Aliağa’da tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, siz değerli gönül insanlarıyla birleşe birleşe 1 Nisan sabahında zaferi kazanacağız. Millet İttifakı’nın Aliağa Belediye Başkanı Sayın Özcan Durmaz asla yalnız yürümeyeceksin.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler