131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

26 Nisan 2022, Salı 06:37

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Aliağa halkını 1 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp Demokrasi Meydanı’na yürümeye çağırdı.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 1 Mayıs’ta Aliağa’da yapılacak etkinliklerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-Sen Aliağa İlçe Temsilciliği’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını platform bileşenleri adına Eğitim-Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Yalçın Aydın okudu. İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta bu sene alanlarda olacaklarını vurgulayan Aydın, “İki yıl boyunca 1 Mayıs’ta dünyanın muhtelif yerlerinde olduğu gibi Ege’nin işçi başkenti olan Aliağa’da da işçi sınıfı meydanlarda olamamıştır. Ancak bu olumsuzluk sermaye tarafından fırsata çevrilerek her dönemde emeğin sömürüsüne devam edilmiştir. Emeğiyle ekmeğini değişenler Aliağa’dan sesleniyor; insan onuruna yaraşır bir iş ve gelir, yaşanabilir bir çevre, sosyal güvenlik taleplerimizle dünya emekçileri ile beraber tek ses, tek yürek olacağız.” Dedi.

Binlerce kişi ‘geçinemiyoruz’ isyanını yükseltti

Pandemi sürecinin başında önemi tartışılan kuryelerin isyanıyla başlayan eylem dalgasında, tekstil işçilerinin, sağlıkçıların, metal işçilerinin, gemi söküm işçilerinin direnişlerinin birbirini izlediğini söyleyen Aydın, “Emekçiler tüm bu kokuşmuşluk ve yıkım karşısında isyan ederek direnişler örgütleyip, Aralık ayından bu yana 100’ün üzerinde fabrika ve işyerinde grevler yapmışlardır. Türkiye halkları zam fırtınalarına karşı eylem dalgası başlatarak, İstanbul’dan Yüksekova’ya, İzmir’den Hopa’ya kadar binlerce kişi sokaklara çıkıp ‘geçinemiyoruz’ isyanını yükseltti. Türkiye’nin dört bir yanında, 1 Mayıs meydanlarında olacakları selamlayarak; emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten, yana olan herkesi ve Aliağa halkını 1 Mayıs’ta, saat 09.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp Demokrasi meydanına yürümeye çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler