131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

2019 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK

26 Haziran 2019, Çarşamba 06:47

     


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kara ve demiryolu projelerinde son durumu kamuoyuyla paylaştı. Turhan, 82 kilometrelik Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu’nu bu yıl sonunda tamamlayacaklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kara, hava ve demiryolu projelerinde son durumu paylaştı. Demiryoluna yapılan yatırımların en başında yüksek hızlı ve hızlı tren projeleri geldiğini belirten Turhan, "Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir İstanbul arasında ülkemiz nüfusunun yüzde 40'ına yüksek hızlı demiryolu hizmetini götürmüş olduk. İşletmeye açılan bin 213 kilometre yüksek hızlı demiryolunun yanı sıra ulaşımı 2 saate düşürecek Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu hatlarının inşası sürüyor.” ifadelerini kullandı.

İzmir, Çandarlı Limanı'na bağlanacak

82 kilometrelik Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu ile İzmir'i Çandarlı Limanı'na bağlayacaklarını ifade eden Turhan, "2019 yılı sonunda da bu yolu bitirmeyi hedefliyoruz. 479 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu'nda projede tünel ve köprülerle 40 kilometre kısalma sağlayarak yolu 439 kilometreye düşürüyoruz ve 394 kilometresini tamamlamış bulunuyoruz. Bu projenin tamamının da 2020 yılında bitirmiş olacağız" dedi.

“Ağustos'ta hizmete açmayı hedefliyoruz”

İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü projesinde de sona geldiklerini kaydeden Turhan, "Osmangazi Köprüsünün de içinde bulunduğu bir kısım yolu hizmete açmıştık. Geri kalan etapları tamamlayarak, toplam 448 km yolun tamamını Ağustos'ta hizmete açmayı hedefliyoruz. Böylece İstanbul İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate kadar düşürmüş olacağız" şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler