131019098
7 Mayıs 2024, Salı

POLİS PLAJI’NA MAVİ BAYRAK GELİYOR

26 Haziran 2021, Cumartesi 06:19

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan müracaat üzerine, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Ege Bölge Sorumlusu Doğan Karataş, Aliağa Plajlar Mevkii’nde bulunan Polis Plajında incelemeler yaptı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Plajı’nın Mavi Bayrak alabilmesi için TÜRÇEV’e başvuru yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Polis Plajı’nın Mavi Bayrak başvurusu kabul edildi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘En fazla mavi bayraklı ülke Türkiye olacak’ vizyonuna uygun olarak hareket etmeye çalıştıklarını, bu sebeple Polis Plajı’nın mavi bayrağı hak etmesi için gerekli çalışmaları, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün emri, Aliağa Belediye Başkanlığı ve İZSU’nun yardımları ile hızlı bir şekilde yerine getirdiklerini dile getirdi.

400 bin liralık restorasyon yapıldı

Balıkçıoğlu bu alanda yapılan çalışmalar üzerine, yaklaşık 1 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendiğini, yine yaklaşık 400 bin liralık restorasyon yapıldığı dile getirdi. Engelli vatandaşlar için araç park yeri, denize inme parkuru, modern duş, tuvaletler, piknik alanı ve iskele yaptırıldığını da sözlerine ekledi. Balıkçıoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Fen İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Bahadır Turan ile kanalizasyon döşemesinde emeği geçen İZSU çalışanları ile İZSU Kanal Bölge Amiri Cemal Yılmaz’a teşekkür etti. Müdür Mehmet Balıkçıoğlu ayrıca, ülkeye bir mavi bayraklı plaj daha kazandırmanın temellerini attıkları için mutluluklarını ifade etti. TÜRÇEV Bölge Sorumlusu Doğan Karataş da plajı çok beğendiğini, su değerlerinin çok iyi olduğunu, bu bölgedeki ölçümlerin uzun yıllardır yapıldığını, bölge ile ilgili su temizliği ve analizlerinin çok iyi olduğunu, oluşturulan modern tesis ile birlikte önümüzdeki yaz Aliağa Polis Plajı’na mavi bayrak asılacağından şüphesi olmadığı belirtti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler