131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

MAHALLELERDE DENETİM EKİPLERİ KURULACAK

26 Ağustos 2020, Çarşamba 06:11

     


İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni tedbir kararları aldı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında mahallelerde denetim ekiplerinin kurulması kararlaştırıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında İçişleri Bakanlığı’ndan illere gönderilen genelge doğrultusunda önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Bu kapsamda; mahallelerde denetim ekiplerinin oluşturulacak olması karara bağlandı.

“Tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla…”

Kararda , “İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23 üncü maddesinde yazılı üyelerin katılımı ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanmıştır. Yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 14.08.2020 tarihli İzolasyon Tedbirleri Hakkında konulu Genelgesi doğrultusunda, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca aşağıdaki kararlar alınmıştır. İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanması, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekiplerinin” oluşturulması kararlaştırıldı.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Ekipler mahalle bazlı izleme ve takip çalışmaları yürütecek

Alınan kararın uygulanması hususuna değinilen açıklamada, “Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personelinin görevlendirilmelerinin sağlanması, yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasının yanı sıra konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK’nın 195’nci maddesi uyarınca gerekli adli işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz şekilde yerine getirilmesinin sağlanması hususuna oy birliğiyle karar verilmiştir.” denildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler