131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ALİAĞALI ÜRETİCİLERE YEM DESTEĞİ

26 Aralık 2020, Cumartesi 06:48

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki küçükbaş hayvan üreticilerine 190 çuval kuzu büyütme yemi dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi canlandırmak, küçük ölçekli üreticiyi kalkındırmak ve refahı artırmak için desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir, hızla azalan otlaklar ve artan maliyetler nedeniyle küçükbaş hayvanının yem ihtiyacını karşılamakta zorlanan Aliağa’daki üreticiler için kuzu büyütme yemi desteğinde bulundu.

18 üreticiye 190 çuval kuzu büyütme yemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası’nda gerçekleştirilen törenle, ilçedeki 9 mahalleden 18 üreticiye toplamda 190 çuval kuzu büyütme yemi teslim edildi. Düzenlenen törene; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Oğuzhan Özşahin ve Sami Toydemir, muhtarlar, üreticiler ile köylüler katıldı.

“Üretimin sürdürülebilir olması için üretici desteklenmeli”

Tunç Soyer’in göreve geldiği günden bu yana tarım ve üretimle ilgili, üretimin katma değer kazanması için altyapı çalışmaları ile ilgili projelere imza attıklarını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Üreticinin girdi maliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Girdi maliyetlerini düşürebilirsek, üreticiye destek olabilirsek üretimin devam edebileceğini düşünüyoruz. O nedenle de bu destekleri her zaman sürdürüyor, değerlendiriyoruz. Özellikle hayvancılık konusunda, süt ve et üretimi konusunda ülkenin ihtiyacını hepimiz biliyoruz. Pandemi süreci, tarımsal üretimin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi. Doğru ve sağlıklı ürüne ulaşma konusunda önemli mesafeler kat etmemiz gerektiğini gösterdi. İzmir önemli bir tarım kenti. Tarımdaki üretimin sürdürülebilir olması, devamının sağlanabilmesi için de mutlaka üreticinin desteklenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler