131019098
19 Mart 2024, Salı

EMNİYETTEN 65 YAŞ UYGULAMASI

27 Mart 2020, Cuma 06:25

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Demokrasi Meydanı’nda sokakta bulunan yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs salgını sebebiyle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan yaşlı vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün Demokrasi Meydanı’nda yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amiri Tahsin Erarslan, halkın yoğun olduğu Demokrasi Meydanı’nda 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uygulamaların başladığını belirterek, “21 Mart’ta alınan tedbirler doğrultusunda 32. maddeden 65 yaş üstü şahıslara dışarıda bulundukları zaman cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlarımızın bu konuda uyarıları dikkate alması lazım. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıda bulunmaması gerekiyor. Kendi can güvenlikleri ve diğer vatandaşların güvenliği için bu kurala uymak durumundalar. Uygulamalarımız sık bir şekilde devam edecek. İnşallah vatandaşlarımız bu tedbirlere uyarlar ve evlerinde kendi güvenliklerini sağlarlar. Tedbirlere uyun. Hayat eve sığar. Evde kalın.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar dışarıda görüldüğü zaman kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Ceza Kanunun ilgili maddesi gereği 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmak üzere Adli işlem yapılacağı da duyuruldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler