131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Petrol-İş’te temsilciler kurulu toplandı

27 Mart 2024, Çarşamba 06:38

     


Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi’nde, 11.Dönem 9.Temsilciler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi, 11.Dönem 9. Temsilciler Kurulu Toplantısı’nı, şubedeki Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, genel merkez seçimi sonrası yeni göreve gelen ve göreve devam eden başkanlarla 21-22 Şubat 2024 tarihinde KKTC Girne’de gerçekleştirilen 30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu hakkında bilgilendirme yaptı.

Toptan, emeğe ilişkin güncel gelişmelerin ve örgütsel çalışmaların konuşulup tartışıldığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda; yüksek enflasyon ve ekonomik krizin etkilerinin, yeni çalışma mevzuatı yasa değişikliği çalışmalarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024-2028 Stratejik Planda, İş Kanunu’nda çalışma saatlerinin düşürülmesi yönündeki çalışmaların, vergi dilimlerinin yeteri kadar yükseltilmemesi sonrasında oluşan vergi adaletsizliği ve fazla vergi kesintilerinin, son dönem örgütlenme çalışmaları ve verilen hukuk mücadelelerinin, kıdem tazminatı tavanı adaletsizliğinin ve fon’a devri konusunun görüşüldüğünü aktardı.

Toplantıda, Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu; Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi, Ravago, Solu-Fert, Airliquide ve Saybolt işyerlerinde yaşanan yemekhane, servis hizmetleri, İSG Kurulu ve KKD kullanımı, disiplin kurulu ve sonuçları, melbusat ve malzeme komisyonu, iş kıyafetlerindeki kalitenin düşmesi ve iş yerlerindeki mobbing gibi sorunlar değerlendirildi. Çalışma hayatına yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler