131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ESNAFTAN TEK YÖNLÜ YOL TEPKİSİ

27 Ağustos 2019, Salı 06:49

     


Aliağa’nın en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi üzerindeki esnaf, tek yön trafik uygulamasına tepki gösterdi. Sabah saatlerinde kepenk açmayan esnaf tek yön uygulamasının kaldırılması için imza toplayıp basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce trafik sorununa çözüm bulmak için İstiklal Caddesi tek şeritli yola dönüştürülmüştü. İstiklal caddesinde 08.00 20.00 saatleri arasında araç parkı yasaklanmış, uygulama olarak yarım saatte bir yapılacak kontrollerde kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Dün, cadde esnafı toplanarak bir süre dükkanlarını açmayıp durumu protesto etti. Uygulamadan dolayı yaşadıkları sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını isteyen cadde esnafı, tek yön trafik uygulamasının esnafa zarar verdiğini, iş yapamaz hale geldiklerini, personel çıkarmak zorunda kaldıklarını ve park yasağından dolayı müşteri gelmediğini dile getirerek imza toplayıp basın açıklaması okudular.

“Tekrar çift yön olmasını istiyoruz”

Toplanan esnaf adına açıklama yapan Şinasi Erdem, yapılan uygulamadan dolayı bazı esnafın dükkanlarını kapattıklarını ve tek yön trafik uygulamasının esnafa zarar verdiğini belirterek, “Aliağa Belediyesi'nin İstiklal Caddesi'nde tek yön trafik uygulaması esnafa çok büyük zarar vermiştir. Esnaf iş yapamaz hale gelmiş, kirasını ödeyemez durumdadır. Siftahsız dükkan kapatan esnaf arkadaşlarımız var. Tutunmaya çalışanların çoğu ise personel çıkarmak zorunda kalmışlardır. Park yasağı nedeniyle vatandaşlara ceza yazıldığından alışveriş için İstiklal Caddesi’ne müşteri gelmemektedir. Caddenin tekrar çift yön olmasını istiyoruz. Aliağa halkını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’i esnafa yardımcı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

Bisiklet yolu uygun değil

Ayrıca bazı esnaflar İstiklal Caddesinde bulunan bisiklet yolunun caddedeki trafik yoğunluğu nedeniyle buraya uygun olmadığını ve bu caddeye paralel olan Lozan Caddesi’ne alınmasının daha uygun olacağını, caddedeki trafik akışının rahatlayacağını söylediler. Esnafın basın açıklamasına; CHP’li Aliağa Belediye Meclis üyeleri Sami Toydemir, Miktad Topçu, Berkay Aktaş ve Musa Özcan ile CHP İlçe Başkan vekili İlhan Aktaş, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk de katıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler