131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

İŞTEN ÇIKARILAN BELEDİYE İŞÇİSİ KANSERE YENİK DÜŞTÜ

27 Eylül 2019, Cuma 06:33

     


31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan 250 işçiden biri olan Mehmet Emin Şavur, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işlerinden çıkarılan 250 işçiden biri olan ve bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Mehmet Emin Şavur’dan acı haber geldi. Belediyedeki işinden çıkarıldıktan kısa bir süre sonra dördüncü evre Akciğer Kanseri teşhisi konulan Şavur, son 1 aydır tedavi gördüğü İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 11 Haziran’da Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından 6 yıldan fazladır çalıştığı Aliağa Belediyesi'ndeki işinden çıkarılan ve diğer işçilerle birlikte işe dönmek için mücadele eden Mehmet Emin Şavur’un ihbar ve kıdem tazminatları, ayrıca içeride kalan maaşı da ödenmemişti.

İki çocuk babasıydı

35 yaşındaki Mehmet Emin Şavur’un 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Aynı zamanda eşi Gülistan Şavur’un da kalp hastası olduğu ve tedavi gördüğü bildirildi. Şavur’un çocuklarından birinin ilkokula yeni başladığı diğerinin ise anaokulu öğrencisi olduğu öğrenilen bilgiler arasında. Şavur’un cenazesi memleketine gönderilmeden önce Demokrasi Meydanı’nda bulunan direniş çadırına getirilerek helallik alındı. Demokrasi Meydanı’ndan gözyaşlarıyla Manisa’nın Turgutlu ilçesine uğurlanan Şavur’un cenazesi İstasyonaltı Hamidiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Mezarlığı’na defnedildi.

Sendikadan basın açıklaması geldi

Mehmet Emin Şavur’un vefatının ardından Disk/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Yönetim Kurulu tarafından basın açıklaması düzenlendi. Demokrasi Meydanı’nda bulunan direniş çadırında yapılan açıklamayı Disk Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara okudu. Açıklamada, “31 Mart Yerel Seçim sonrası ikinci kez seçilen MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar 2019 Mayıs ayı itibariyle farklı tarihlerde, toplamda 250 ( kadrolu-şirket-engelli ve hükümlü) işçiyi işten çıkarmıştır. 14 Mayıs günü üyelerimizden Mehmet Emin Şavur haksız bir şekilde, yıllardır emek verdiği Aliağa Belediyesi Temizlik İşlerinden teknolojik gelişme ve belediye gelirlerinin azalması bahane gösterilerek işten çakarmıştır. Üyelerimizden Mehmet Emin Şavur işten atıldıktan kısa bir süre sonra kanser hastalığına yakalanmıştır. Uzun bir süre üyemiz hem işsizliğe, işten atmalara, yaşadığımız haksızlığa karşı hem yaşam mücadelesine karşı büyük bir savaş vermekteydi. Mehmet Emin son bir ayda rahatsızlığından kaynaklı İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bir yaşam mücadelesi veren önder arkadaşlarımızdandı. Aliağa Belediyesi’nde haksız bir şekilde işten atılan üyelerimiz içinde, mücadelesinde hep ön saflarda yer tutmuş, direngen tavrıyla bizlere güç katmış değerli bir arkadaşımızdır. Aliağa Direnişinin simgesi olmuş bu değerli arkadaşımızı kaybetmeninim derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mehmet Emin Şavur’a, ailesine ve işten atılan üyelerimize sözümüz olsun, anısını mücadelemizde yaşatacağız.” ifadelerine yer verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler