131019098
19 Mart 2024, Salı

EHLİYETİ OLANLAR ŞOFÖR OLARAK GÖREVLENDİRİLEBİLECEK

27 Ekim 2020, Salı 06:05

     


İzmir'de Kovid-19 salgınıyla mücadelede yeni kararlar alındı. İhtiyaç duyulması halinde ehliyeti olan kamu personeli, şoför olarak görevlendirilebilecek. Bankalardan hizmet almak için gelenlere HES kodu sorgulaması yapılacak.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanarak ek kararlar aldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantıda, belediyelerin, kolluk araçlarının, camilerin ses sistemlerinden, diğer iletişim kanallarından maske kullanımı ve fiziksel mesafe kuralı konusunda duyurular yapılması kararlaştırıldı.

Bankalara girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak

Kovid-19 pandemisine yönelik sahada ve diğer yapılacak tüm çalışmalarda, ihtiyaç duyulması halinde ehliyeti olan kamu personelinin şoför olarak görevlendirilebilmesi kararı alındı. Kentte bulunan tüm kamu ve özel bankalara vatandaşların girişi sırasında Kovid-19 tedbirleri kapsamında mutlaka HES kodu sorgulaması yapılacağı, HES kodu olmayanların bankaya girişine izin verilmeyeceği, uygulama koordinasyonunun banka yönetimi tarafından sağlanacağı da kararda belirtildi.

OSB'lerde çalışanlar için HES kodu zorunluluğu

İzmir'de bulunan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışan işçilerin HES kodu almasının sağlanması, HES kodunun personelin bilgi sistemine işlenmesi ve HES kodu sorgulandıktan sonra iş yerlerine girişlerine izin verilmesi de karara bağlandı. Buralardaki HES kodu sorgulanması işlemlerinin OSB yönetimi ve iş yeri yetkilileri tarafından koordine edilmesi ve bu konuda personel görevlendirilmesi de kararlaştırıldı.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler