DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTTE YENİ YAŞAMLARINA BAŞLADI
27 Kasım 2020, Cuma 06:25Tweet |
Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile, AFAD koordinasyonunda kurulan konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı.
AFAD koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin katılımıyla Haydar Aliyev Caddesi'nde 5 Kasım'da kurulumuna başlanan 493 konteynerlik yaşam alanı, hizmete girdi. Depremzedeler, çadırlardan konteyner kente taşınmaya başladı. Şu ana dek, 100 aileden 280 kişi konteyner kente yerleşti. Kalorifer sistemiyle ısıtılan 21 metrekare büyüklüğündeki konteynerlerde duş, tuvalet ve sıcak su donanımlarının yanı sıra internet gibi hizmetler de depremzedelere sunuluyor. Konteyner kentin bir sokağına Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda'nın, bir sokağına da Doğanlar Apartmanı enkazından 65 sonra çıkarılan Elif'in ismi verildi.
"Konteyner kenti çocukluğumun geçtiği mahalleye benzetiyorum"
Depremzedelerden Salih Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra çadır kentte kendilerine yer verildiğini ve yaşamlarını orada sürdürdüklerini söyledi. Konteyner kentin hazırlanmasının ardından 4 çocuğuyla yeni yaşam alanlarına taşındıklarını aktaran Altun, burada kendileri için hemen her şeyin düşünülmüş olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Apartmanlarına orta hasar verilmesi nedeniyle evlerine dönemediklerini anlatan Altun, "Çadırın imkanları da iyiydi. Buraya geldik A'dan Z'ye her şey çok güzel. Sıcak suyu, ısınması, hijyenik bir ortam var. Çocukluğumun geçtiği mahalleye benzetiyorum burayı. Aynı zamanda site gibi. Güvenliğinden, yetkilisine her şey var. Yetkililer de vatandaşların ihtiyaçlarını hemen karşılıyorlar." dedi.
Depremzede Ayla Yalçın da depremde binalarının ağır hasar aldığını, daha sonra da kontrollü olarak yıkıldığını söyledi. Konteyner kente yeni taşındığını ve yetkililerin kendilerine çok yardımcı olduğunu anlatan Yalçın, "Benim kalacak hiçbir yerim yoktu. Depremde şehir dışındaydım. Geldiğimde AFAD görevlileri çok ilgilendiler. Yapabilecek hiçbir şeyimiz yok ama bizim için güzel bir yer olmuş. Çadırdan çok daha iyi bir yer. 5 kişi çok rahat kalabilir. Her şeyi detayına kadar düşünmüşler. Yorgan, yastık, tencere, tava, ne gerekiyorsa temel ihtiyacımız için her şeyi bırakmışlar." diye konuştu.
(AA)

Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar ve İl Sağlık Müdürlüğü

İşveren ile iş talebinde bulunan vatandaşları bir araya getiren Aliağa Belediyesi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Aliağa’ya gelerek bir dizi

Yenilenen Menemen Belediye Başkan Vekilliği kura çekiminde Belediye Başkan

Aliağa Belediyesi ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17.Haftasında Aliağa Petkimspor, deplasmanda

Menemen Belediyesinde yenilenen kura çekimi sonucu Belediye Başkan Vekili olarak

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, yaptıkları il yönetim

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde

Türkiye'nin kışlık sebze üretim merkezilerinden İzmir'de hasat,

Merhaba ben psikolojik danışman Beril Özsoy. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Limanlarda elleçlenen konteyner ve yük miktarları Aralık 2020'de arttı.

İstenmeyen kılları almak için tıraş, cımbız veya ağda yapmaktan memnun değilseniz,

Menemen’de belediye başkan vekilinin belirlenmesi için dün yapılması

Ege Üniversitesinin (EÜ), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı koruma

Aliağa Belediyesi tarafından, Çaltılıdere Mahallesi’nde; temizlik, ağaç

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele kapsamında

Gelişen çağda dünyamızın dijitalleşmesi ile önce akıllı telefonların

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp

Ege İhracatçı Birlikleri, 2020 yılında 216 farklı ihracat pazarına ulaşarak,

ING Basketbol Süper Ligi 16. haftanın son maçında Aliağa Petkimspor, Büyükçekmece

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında, son iki hafta içinde İstanbul

Tüpraş, atık su geri kazanım yatırımları ve su verimliliği çalışmalarıyla,

İzmir'de bazı firmaları, internet üzerindeki bilgilerinin güncelleneceği

Uzun bir süredir içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ne yapmamız

İzmir Karşıyaka'da psikolog hizmeti sunan Ege Pozitif Psikoloji'nin, Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu ihaleleriyle yapılan yatırımlarda genç

CHP, İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Partisi’nin ilçe başkanlıkları, belediye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, şahsi sosyal medya

Menemen'de belediye başkanvekilini belirlemek için önceki gün

Aliağa Belediyesi, Helvacı Mahallesi’nde bulunan eski belediye hizmet binasını

Türkiye’de tarım eğitiminin 175’inci yıldönümü dolayısıyla

İYİ Parti, CHP, Saadet ve Gelecek Partisi İlçe Başkanlıkları, bugün KYME