131019098
28 Mart 2024, Perşembe

FEN BİLİMLERİ’NDE KORONAVİRÜS DÜZENLEMESİ

28 Mart 2020, Cumartesi 06:24

     


Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü’nde Koronavirüs ile mücadele programı kapsamında bir dizi önlemler alındı.

Ülke çapında seferberlik ilan edilen Koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele programı kapsamında eğitim kurumları da bir dizi önlem almaya ve çalışma programlarını buna göre düzenlemeye devam ediyor. Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Kamer Karaman, bu kapsamda aldıkları tedbirleri anlatarak “Eğitim bizim önceliğimiz ancak çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önemli. Onları bu salgından korumak için aldığımız tedbirler dışında üzerimize düşen ve yapabileceğimiz ne varsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kampüsteki tüm alanların okul yardımcı hizmet personeli tarafından dezenfekte edildiğini ve daha sonra da Aliağa belediyesi İlaçlama Ekipleri tarafından bina içi ile açık alanların ikinci kez dezenfekte edildiğini belirten Karaman, rutin dezenfekte işlemlerinin devam etmekte olduğunu da ifade etti. Sağlık Bakanlığının salgınla mücadele programı kapsamında velilerin ve öğrencilerin okulda bir araya gelmelerini önlemek amacıyla sınavların da online olarak (Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden) yapıldığını söyleyen Karaman “Velilerin öğrenci kayıtlarında, erken kayıt indirimlerinden yararlanabilmeleri için süremizi 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzattık. Velilerimiz okula gelmeden kayıtları web sitemiz üzerinden yapılabilecekler. Bunun için okulun web sitesinde gerekli düzenleme yapılmıştır. Artık online kayıt yapılmaktadır.” dedi.

Tüm toplantı ve görüşmelerin de uzaktan telekonferans yöntemiyle yapıldığını söyleyen Fen bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü Yönetim kurulu Başkanı Kamer Karaman “Uzaktan eğitim sistemi profesyonel yaklaşımla başlatılmıştır. Uzaktan eğitim ve konferans çalışmalarında yaşanabilecek her türlü aksaklıklar için teknik ekibimiz uzaktan destek vermektedir.” şeklinde konuşarak virüsle mücadelede tüm ulus birlikte hareket ederek kısa sürede sıkıntılı dönemin atlatılacağına inandığını sözlerine ekledi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler