131019098
28 Nisan 2024, Pazar

“ESNAFA DEVLET DESTEĞİ SAĞLANMALI”

28 Nisan 2020, Salı 06:43

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Koronavirüs tedbirleri sürecinde işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf, gündelikçi çalışan, geliri olmayan insanlara destek olunması gerektiğini söyledi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk Koronavirüs salgını nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin gerek Koronavirüs salgını, gerekse üretimin, istihdamın, ekonomik hareketliliğin durma noktasına gelmesi nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurgulayan Serdar Berk, koronavirüs tedbirleri nedeniyle işyerini kapatan, işten çıkartılan, işine ara veren ve evine kapanmak zorunda kalan tüm esnaf, üretici, işçiye ve hiç geliri olmayan gündelikçi, yevmiye usulü çalışan kesime sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“Esnaf somut adımlar atılmasını bekliyor”

1000 TL pandemi sosyal yardım parası gibi esnaf ve sanatkarların da desteklenmesini istediğini belirten Başkan Berk, “Koronavirüs sürecinde işyerini kapatmak zorunda kalan esnafımız somut adımlar atılmasını bekliyor. Berber, lokanta, kantin, kuaför, güzellik salonu, kıraathane, düğün salonları, kafeteryalar başta olmak üzere birçok sektörde işyeri kapanan, başka bir geliri olmayan esnafa, gündelik çalışarak evine ekmek götüren işçilere hayatını devam ettirebilmesi için işyeri kapalı olduğu ve çalışamadığı zaman zarfında en az aylık 1000 TL karşılıksız maddi destek verilmelidir. “ dedi.

“Mülk sahipleri gerekli kolaylığı sağlamalı”

Oda başkanı Serdar Berk, devletin bu sıkıntılı süreçte esnaf ve sanatkara gereken her türlü desteği vermesi gerektiğinin altını çizen Berk” Esnaf ve sanatkârlarımıza ait işletmelerin elektrik, doğalgaz, su sayaçları okunsun ancak ödemesi en az 9 ay sonraya bırakılmalıdır. Ramazan ayı birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı bir aydır. Bu zor günler içerisinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Kiracı olan esnaf ve sanatkarlarımıza karşı mülk sahipleri gerekli kolaylığı sağlamalıdır. Ayrıca özel mülkte kiracı olan esnafımıza da devlet desteği sağlanmalıdır. " Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler