131019098
29 Mart 2024, Cuma

DENİZCİLİK VE KIYI ALANLARININ SORUNLARI İÇİN KOMİSYON KURULDU

28 Mayıs 2021, Cuma 06:06

     


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde denizcilik ve kıyı alanlarının sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için komisyon kurulması kararlaştırıldı. Komisyonun kurulmasına öncülük edenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin de yer aldı.

İzmir’de deniz, denizcilik ve kıyı alanlarının sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrı bir komisyon kurulması önerisi oy birliğiyle kabul edildi. CHP’li 6, AK Partili 3 meclis üyesi komisyonun kurucu üyeleri olarak görev aldı. Deniz ve denizcilikle ilgili olarak kurulan komisyonun Türkiye’de bir ilk olduğu açıklandı.

CHP’li meclis üyeleri önerge verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin pazartesi günü gerçekleştirilen birleşiminde CHP’li Foça Meclis üyeleri Hakan Barçın ve Raşit Dirim, Aliağa Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin ve Seferihisar Meclis Üyesi Berkant Parlak tarafından ortak bir önerge verildi. Önergede İzmir’in 30 ilçesinden 18’inin denizle bağlantılı olduğu, halen yapılaşmamış doğal kıyı alanları bulunduğu, ülkemizin önemli balıkçı nüfusuna ve kültürüne sahip bir ili, en yoğun balıkçılığın yapıldığı ve denizle bütünleşmiş yaşamı olan bir merkez olduğuna dikkat çekildi. Kıyılardaki doğal yaşam alanları ve bu yaşam alanlarına bağımlı canlı türlerinin büyük risk altında olduğu, tüm olumsuz şartlara rağmen, nesli tehlike altında olan birçok canlı türünün, halen bölgemizde varlığını sürdürebildiği, İzmir’in deniz ve tarihi değerlerinin, kısmen de olsa korunmuş olmasının, turizmin de gelişmesini sağladığına vurgu yapıldı. Denizin kendine ait doğasıyla, ekonomisiyle, kıyısıyla, ürünleriyle, su üstü ve altı sporlarıyla, farklı bir ekosisteme sahip ayrı bütüncül bir bakış açısı ile ele alınması gerektiği belirtildi.

Önerge oy birliğiyle kabul edildi

Önergenin talep bölümünde; “Gerek bilimsel gerekse pratik kadrolara sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte, bu değerlerin korunup geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasında büyük bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Denizciliğimizi kapsayan balıkçılık, turizm, deniz ve kıyı alanlarında; sektörün sorunlarına sahip çıkmak, çözümler üretmek, koordinasyon sağlamak ve yerel hizmetleri geliştirici çalışmalar yapmak amacıyla, İzmir Büyük Şehir Belediyesi Meclisi bünyesinde “Deniz ve Kıyı Alanları Komisyonu” kurulmasının İzmirimiz için çok doğru olacağını düşünüyoruz. Gereğini arz ederiz “denildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık ettiği oturumda önerge oy birliğiyle kabul edildi. Komisyonda; CHP’den Hakan Barçın, İbrahim Halil Kılıç, Raşit Dirim, Erhan Uzunoğlu, Ayhan Kaya ve Fikriye Aslan, AK Parti’den Mustafa Alper Güldalı, Semih Yalçın ve Barış Bükülmez görev aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dönem sonuna kadar görev yapmak üzere seçilen meclis üyelerini kutlayarak; “İzmir için çok önemli bir komisyonu hayata geçirmiş olduk. Kolaylıklar, iyi çalışmalar diliyorum. “dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler