BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEKLER SÜRÜYOR
28 Haziran 2019, Cuma 06:49Tweet |
Aliağalı Kadınlar geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçileri yalnız bırakmadı. Aliağalı Kadınlar işçilerle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi. Önceki akşam ise Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işçilerle bir araya gelmişti.
Aliağalı Kadınlar geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan ve Demokrasi Meydanı’nda bir çadır kurarak işlerine iade edilmek üzere direnen işçileri yalnız bırakmadı. Aliağalı Kadınlar evlerinde yaptıkları el emeği ürünlerle işçileri kurdukları direniş çadırına ziyarete geldi. Çadır altında kurulan sofrada kadınlar ve işçiler yemek yedi. “Bizleri birbirimize yabancıymışız gibi gösterenlere karşı, kendi kibrinin yetkisini bizden aldıklarını söyleyenleri boşa çıkarmak için Aliağa Belediyesi işçilerine desteğe gidiyoruz.” çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, direnişte olan işçilerle öğle yemeğini paylaştı.
“Mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz”
Direniş çadırında kurulan sofrada Aliağalı Kadınlar Adına konuşan Eren Saran “Birleşmek bir araya gelmek bazen mekan ve zaman olarak uygun olmuyor ama inanıyoruz ki herkesin inancı bu mücadeleyle. Bizler ne yapabiliriz belediye işçileriyle dedik ve aşımızı, ekmeğimizi paylaşabiliriz dedik. Mücadelelerine destek verebiliriz. Bugün 40.gününe varan mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sizi işten çıkarması için yetki vermiş kadınlar değiliz. Bizler, bu kenti daha doğru yönetmesi için ancak belediye başkanlarına oy kullanan kadınlarız, gençleriz. Bu mücadelede yalnız değilsiniz, hep birlikte büyüteceğiz.” ifadelerini kullandı. Aliağalı kadınların destek ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren işten çıkarılan Doğanşah Aydın “Bu güne kadar burada direniyoruz. Bu direnişin en anlamlı en güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Her şeyden önce emeğini döken kadın arkadaşlarımız bizi çok duygulandırdı. Bu dayanışmaları için çok teşekkür ederiz, bir kadın emeği varsa o mücadele çok daha değerlidir ve elbette başarıya ulaşacaktır. Bu mücadeleyi hep birlikte daha da büyüteceğiz” diye konuştu. Kadınlar hep birlikte yedikleri öğle yemeklerinin ardından işçilerle birlikte sohbet ederek mücadele sözü verdi.
İşçilere sanatsal destek
Geçtiğimiz akşam ise Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işten çıkarılan Aliağa Belediyesi İşçileriyle bir araya geldi. Demokrasi Meydanı’nda bir ayı geçkin süredir işlerine geri dönmek için direnen Aliağa Belediyesi işçilerine şarkıları ve şiirlerden oluşan bir etkinlikle seslenen Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işten çıkartılan işçilere sanatlarıyla destek olmaya geldi. İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileriyle dayanışma konserinde hem işçiler hem de çocukları şarkılara eşlik etti.
(ESİN ÇETİN)

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa