131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEKLER SÜRÜYOR

28 Haziran 2019, Cuma 06:49

     


Aliağalı Kadınlar geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçileri yalnız bırakmadı. Aliağalı Kadınlar işçilerle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi. Önceki akşam ise Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işçilerle bir araya gelmişti.

Aliağalı Kadınlar geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan ve Demokrasi Meydanı’nda bir çadır kurarak işlerine iade edilmek üzere direnen işçileri yalnız bırakmadı. Aliağalı Kadınlar evlerinde yaptıkları el emeği ürünlerle işçileri kurdukları direniş çadırına ziyarete geldi. Çadır altında kurulan sofrada kadınlar ve işçiler yemek yedi. “Bizleri birbirimize yabancıymışız gibi gösterenlere karşı, kendi kibrinin yetkisini bizden aldıklarını söyleyenleri boşa çıkarmak için Aliağa Belediyesi işçilerine desteğe gidiyoruz.” çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, direnişte olan işçilerle öğle yemeğini paylaştı.

“Mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz”

Direniş çadırında kurulan sofrada Aliağalı Kadınlar Adına konuşan Eren Saran “Birleşmek bir araya gelmek bazen mekan ve zaman olarak uygun olmuyor ama inanıyoruz ki herkesin inancı bu mücadeleyle. Bizler ne yapabiliriz belediye işçileriyle dedik ve aşımızı, ekmeğimizi paylaşabiliriz dedik. Mücadelelerine destek verebiliriz. Bugün 40.gününe varan mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sizi işten çıkarması için yetki vermiş kadınlar değiliz. Bizler, bu kenti daha doğru yönetmesi için ancak belediye başkanlarına oy kullanan kadınlarız, gençleriz. Bu mücadelede yalnız değilsiniz, hep birlikte büyüteceğiz.” ifadelerini kullandı. Aliağalı kadınların destek ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren işten çıkarılan Doğanşah Aydın “Bu güne kadar burada direniyoruz. Bu direnişin en anlamlı en güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Her şeyden önce emeğini döken kadın arkadaşlarımız bizi çok duygulandırdı. Bu dayanışmaları için çok teşekkür ederiz, bir kadın emeği varsa o mücadele çok daha değerlidir ve elbette başarıya ulaşacaktır. Bu mücadeleyi hep birlikte daha da büyüteceğiz” diye konuştu. Kadınlar hep birlikte yedikleri öğle yemeklerinin ardından işçilerle birlikte sohbet ederek mücadele sözü verdi.

İşçilere sanatsal destek

Geçtiğimiz akşam ise Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işten çıkarılan Aliağa Belediyesi İşçileriyle bir araya geldi. Demokrasi Meydanı’nda bir ayı geçkin süredir işlerine geri dönmek için direnen Aliağa Belediyesi işçilerine şarkıları ve şiirlerden oluşan bir etkinlikle seslenen Praksis Müzik Kolektifi ve Duvara Karşı Tiyatro üyeleri işten çıkartılan işçilere sanatlarıyla destek olmaya geldi. İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileriyle dayanışma konserinde hem işçiler hem de çocukları şarkılara eşlik etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler